1812 дней назадАноним

Доброго дня. Я маю намір купити квартиру у якої 3 власника, жінка і її 2 дорослих дітей. Оформили договір про намір купити квартиру, одна з власниць на свою суму шукає меншу і дешевшу квартиру, коли ми вже готові укласти договір, ця власниця постійно зв'язується зі мною, що їй потрібно більше часу на виселення, що вона не піде "аби куди", маніпулює станом свого здоров'я, каже що дуже хвора, виглядає все так, ніби діти на неї тиснуть і змушують продавати квартиру. Чи може така ситуація бути небезпечною для мене як для покупця, чи після укладення договору вона може за таких умов розірвати чи анулювати договір купівлі продажу? Чи за таких обставин я маю можливість розірвати попередній договір купівлі продажу і повернути свій задаток?

Відповідь на Ваше питання залежить від того, чи у належній формі і з дотриманням законодавства укладено попередній договір. Щоб вимагати повернення завдатку або його сплати у подвійному розмірі, потрібно чітко та виходячи з умов договору мати докази порушення з боку продавця. А у разі, якщо попередній договір вчинено не у формі, в якій має вчинятись основний договір, можна обгрунтувати, що сума є авансом, а не завдатком та вимагати повернення авансу. Надсилайте скан. договору, проаналізую і відповім з посиланням на нормативку (за символічну вартість).

Доброго дня. У попередньому договорі визначається дата укладення основного договору, умови договору повинні виконуватись, у разі укладення договору купівлі-продажу Вам це не чим не загрожує, однак потрібно звернутись до юриста, який зробить правовий аналіз договору, щоб у майбутньому не було підстав для визнання його недійсним або розірвання, завдаток можна повернути, якщо Вам відмовляють у продажі.

Аноним (автор вопроса)

А як в ситуації, якщо ми підписали тільки договір у ріелтора? Це не попередній договір, а ми дали тільки аванс, чи можемо ми його повернути?

  1. треба таки читати договір для відповіді. 2. треба бачити докази оплати коштів рієлтору. Надсилайте на пошту і вкажіть Ваш номер телефону.

При написании ответа используется разметка Markdown.