1811 дней назадАноним

Доброго времени суток! Если мы с мужем не в разводе, он находится за границей, а мы с ребенком в Украине, какие нужны документы на границе? Потому что нас не пустили. Нужна ли справка, к примеру, о лечении и с органов опеки про место проживания ребенка?

чоловік має зробити дозвіл на виїзд дитини за кордон (в посольстві/консульстві України за кордоном) і переслати вам по пошті.....

або через суд вирішувати , дозвіл на виїзд без згоди батька.....

Сейчас уведомительный характер, если будут основания для выезда заграницу, достаточно уведомить отца о выезде письмом.

5.Той із батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини, крім того з батьків, до якого застосовуються заходи примусового виконання рішення про встановлення побачення з дитиною та про усунення перешкод у побаченні з дитиною, самостійно вирішує питання тимчасового виїзду за межі України на строк, що не перевищує одного місяця, з метою лікування, навчання, участі дитини в дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, оздоровлення та відпочинку дитини за кордоном, у тому числі у складі організованої групи дітей, та у разі, якщо йому відомо місце проживання іншого з батьків, який не ухиляється та належно виконує батьківські обов’язки, інформує його шляхом надсилання рекомендованого листа про тимчасовий виїзд дитини за межі України, мету виїзду, державу прямування та відповідний часовий проміжок перебування у цій державі.

При написании ответа используется разметка Markdown.