1829 дней назадСергій

Будинок придбав у родичців які не вступили у спадщину. Свідоцтво на право власності на будинок є на землю нема.

Сергій, придбати можна тільки у власника, якщо родичі не оформили спадщину, то вони не мали право розпоряджатись тим, що їм не належить на праві власності. Тому фактично Ви нічого не купили, гроші не за шо віддали. Теперь потрібно через 10 років визнавати право властності за набувальною давністю на будинок, або займатись оформленням спадщини на родичів померлої, а потім вони сможуть продавати/дарити це майно кому завгодно.

~= А Д В О К А Т =~

А ще місцева громада може забрати через суд це майно, як "відумерлу спадщину" - тоді взагалі перспектив немає. Раніше потрібно було знайти юриста, "до того".

Аноним

Доброго вечора, якщо чоловік помер, а хата була на чоловікові. А тепер спадкоємець жінка? і земля не на жінці а на синові.. як можна переоформити все на жінку? Що потрібно?

Доброго вечора. Має значення, які підстави для оформлення на сина, якщо він є власником, тоді все залежить від його волевиявлення.

~= А Д В О К А Т =~

Щоб деталізувати алгоритм дій - краще зверніться персонально на ел.пошту з профілю. Земельно-будинкові питання зазвичай заплутані і потрібно юристу вивчати сканкопії всіх наявних документів, розбиратись в деталях. Зробити це можна лиш шляхом діалогу.

Аноним

Балаушко под названием Адвокат специалистом не является! Не попадитесь!

~= А Д В О К А Т =~

Кто это там в лужу? Опять зловредный ононим? Так поцелуй себя в... нос, всё равно к мнению прячущегося за кликухой "ононим" труса, вещающего из-под дивана, никто не прислушается. Потому что неубедительно, мелкий пакосник.

Наталия

Якщо я проживаю в будинку з 2002 року але документів на дім немаю прописана в ньому х 2018 року.чи можу я зробити документи на цей дім і переоформити на себе

Ні, не має правової підстави для набуття права власності, необхідно встановлювати хто є власником, та за згодою кого Вас реєстрували у 2018 році, відновлювати документи власникові особисто або через представників.

РаїсаАноним

Якщо чоловікові подарували хату(нотаріус завірив).Чоловік помер.Як мені вступити у право власності?

Аноним

Подать в срок дО 6 месяцев со дня смерти заявление нотариусу о вступлении в наследство.

ірина

чи може бути прописана людина по господарству, власники якого давно померли.дякую

Ірина, може, якщо людина була зареєстрована за життя власників, після смерті власника, - зареєструватись можна тільки після переоформлення власності на спадкоємця в порядку спадкування.

Аноним

Помер мати,на неї стоїть будинок,залишилися 3 повнолітніх дітей та чоловік,ні заповіту ні договору дарування не було,як тепер це переоформити і на кого.

Оксана

Доброго дня як зробити документи на дом ,купила у 2007році ,типер власник померла чи можу я оформити зараз так як документ у мене власник відала коли ще була жива.

Анатолій)

Добрий день. Анатолій, Купив хату давно, проживаю більше як 10 років, купував по розписці, багатодітна сім'я, всі власники померли крім онука,а документи на померлу, що мені робити?дякую за відповідь

Треба детально вивчати ситуацію..... Можливо пробувати через суд визнавати за вами право власності по набувальній давності....

Аноним

як переоформити будинок , якщо власник помер спадкоемців не має ?

Ліза

Якщо купили будинок ро розписці,а власник помер давно,чи можна приватизувати його

При написании ответа используется разметка Markdown.