1804 дня назадАноним

Доброго дня, маю таке питання, з чоловіком розлучена, маємо спільного сина, який навчається в ВНЗ за контрактом на денній формі навчання. По досягненню дитиною 18-річного віку, я маю право звернутися до суду про стягнення аліментів на повнолітню дитину, в зв"язку із навчанням. Питання в наступному: синові виповниться 18 років менше ніж за 3 місяці, чи можу я вже зараз звертатися із позовною заявою до суду чи все ж таки необхідно чекати до повного виповнення дитині 18років і лише потім звертатися до суду? Дякую за відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

А про що ви зараз звернетесь, якщо до 18 років, яв вбачається, питання про аліменти вирішено. А може після буде добровільна згода про фінансування чи ще щось. Тому "після", але "з 18" вказувати в позові період.

Доброго дня. Ви можете подати позов про стягнення аліментів до 18 років (тобто за три місяці), а якщо Ви хочете отримувати аліменти до 23 років на період навчання сина, тоді з позовом потрібно звертатись після того, як сину виповниться 18 років, заздалегідь не можна, оскільки не має законних підстав, або по факту Вам й призначать за три місяці та не більше.

Потрібно почекати поки дитині виповниться 18 років, оскільки право на отримання аліментів на утримання повнолітнього сина у зв"язку із навчанням виникає з моменту повноліття дитини.

При написании ответа используется разметка Markdown.