1802 дня назадСвітлана

Доброго дня! У мене така ситуація. Ми з чоловіком розлучилися кілька років тому. Будинок, в якому ми проживали останні роки шлюбу- це будинок мого батька. Всі права власності на будинок у мого батька. Мій чоловік колишній прописаний у будинку. Ми намагалися виписати його через суд, але суд відмовив у позові. Так як прописка дає право на проживання, мій колишній чоловік ним користується і проживає у будинку. У мого колишнього чоловіка народилася дитина рік тому від громадянського шлюбу з іншою жінкою. Так як батьки дитини можуть прописати дитину без згоди власника, мій колишній чоловік скористався цим правом. Зараз батько хоче продавати будинок. Підкажіть, будь ласка, що робити у такій ситуаціі?

Доброго дня, Світлана. Потрібно проблему вирішувати професійно, доводити, що чоловік не сплачує за користування квартирою, що буде підставою для виселення у судовому порядку. Продати не вийде, бо потрібна згода органу опіки, та з зареєстрованими особами купляти покупці не захочуть, нотаріус не оформить договір.

Світлана (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Я розумію, що продати не вийде із прописаними людьми. Мене цікавить питання,чи можливо виписати через суд, якщо дійсно потрібно продати.

спрочатку треба почитати судове рішення, ймовірно допущено помилку в наведенні правових підстав у позові, я не раз зустрічала позитивні судові рішення за аналогічних життєвих обставин (коли розлучились, особа перестає бути членом сім*ї та житло потрібне для користування власника).. До речі, продати можна і не знімаючи з реєстрації, для нового власника буде простіше вирішити через суд

Факт розлучення не є підставою для припинення права користування житлом та не може бути підставою для виселення. Не можна продати, оскільки зареєстрована неповнолітня дитина, без згоди органу опіки - це буде нікчемний правочин.

~= А Д В О К А Т =~

Судова практика протиречива щодо вказаних обставин при продажу з прописаними (і з неповнолітніми теж!). Звертайтесь персонально для деталізації. Безвихідних ситуацій не буває, навіть у правовому полі, якщо є креативний підхід.

Світлана (автор вопроса)

Дякую

~= А Д В О К А Т =~

Поки що нема за що...

При написании ответа используется разметка Markdown.