1795 дней назадАноним

Добрий день! Я подала заяву на розлучення до суду. Чоловік хоче забрати доньку (4,5 роки) на тиждень-два до своєї мами, якій за 75 років. Це за 350 км від мого місця проживання. Чи можна йому це заборонити, поки дівчинці не виповниться 10 років, якщо за останні 8 років він перехворів туберкульозом, гепатитом "В" і подав довідку у воєнкомат, що хворий гепатитом "С"?

Ви маєте право не дозволяти батькові забирати дитину із місця її проживання, оскільки фізична особа, яка не досягла чотирнадцяти років, має право пересуватися по території України лише за згодою батьків.

Відповідь

Іванно, батько має такі ж права, як і мати у спілкуванні з дитиною. Але мами дуже часто висувають різні заборони у спілкуванні з дитиною як інструмент помсти колишньому. Тому майте повагу до прав громадян України.

От іще, цікаво знати, матуся буде забороняти дитині ходити до садочку або школи, якщо там будуть хворі діти?

Аноним (автор вопроса)

Я не проти спілкування, хоч кожен день. Я - проти поїздок за таких обставин - батько за собою не вміє слідкувати, я хвилююся про дитину, оскільки вона ще не є достатньо самостійною.

В батька такі ж права на дитину, як і у матері, і не більше, самостійно без згоди матері батько не має права забирати дитину за межі місця проживання дитини, тому пересування дитини по території України має відбуватися за згодою двох батьків.

Скажіть, що Ви проти і якщо незгоден, нехай подає до суду відповідних позов, в межах якого і подаватимете документи та відстоюватимете свою позицію.

При написании ответа используется разметка Markdown.