1796 дней назадЕвгений

Здравствуйте,у меня есть дом который покупался моим родителям,но купля-продажа на дедушку,других документов на дом нет,дед и родители давно умерли ,жена дедушки жива,я женат ,есть дочь ей 6 лет,других родствеников нет,как переоформить дом, на кого и сколько это стоит?

Добрий вечір! Ще раз уточніть які є документи на будинок і в якому році видані?

Аноним (автор вопроса)

из документов только купля-продажа,а выданы еще в 90 -тые

Евгений (автор вопроса)

из документов только купля -продажа,а выданы еще в 90-х

Будинок можна успадкувати, залежить які плани у бабусі на цей будинок. На момент смерті дідуся де проживали Ви і Ваші батьки (разом із дідусем чи окремо)?

Евгений (автор вопроса)

бабушка не против оформления дома на меня,я и бубушка проживали с дедушкой,родители в этом доме так как болели,я был еще маленький

Простіше буде, якщо бабуся оформить спадщину на себе, а потім подарує Вам будинок. Ви теж можете успадкувати, але успадкуєте тільки половину будинку, тому що друга половина належить бабусі (якщо будинок було куплено під час шлюбу) і щоб Вам успадкувати половину будинку, потрібна відмова бабусі від своєї частки у спадщині. Враховуючи, що на момент смерті бабуся проживала разом із дідусем, спадщину вона прийняла, тому строк для прийняття спадщини поновлювати не потрібно, достатньо звернутися до нотаріуса із заявою про оформлення спадщини, заяву нотаріуса бабуся нехай подасть особисто, а далі питанням оформлення спадщини можете займатися Ви за довіреністю від бабусі, які можна оформити в того ж нотаріуса.

Евгений (автор вопроса)

спасибо

~= А Д В О К А Т =~

Да самое простое и дешевле (зачем платить больше?) - это чтоб бабушка оформила нотариально завещание на вас. Всё остальное - просто ненужные расходы в вашем случае.

В подібних питаннях я б радила звернутись до нотаріуса з документами, бо дуже часто там спостерігаються сюрпризи, яких автор в силу відсутності юридичної освіти просто не бачить

Людмила (автор вопроса)

Здравствуйте,хочу преватизировать дом,живем в нем в троем(я,муж и дочь)жилих комнат 2,подскажите пожалуйста что нужно для этого и сколько примерно это будет стоить?

Здравствуйте, Людмила. Частные дома не приватизируются, выясните, кто собственник дома.

Аноним

Юсти, они возможно являются собственниками, но не оформили право собственности, возможно еще их родители/бабушки-дедушки, когда ещё никто ничего не оформлял.

~= А Д В О К А Т =~

Значить ні в кого власності немає і немає що оформляти. Потрібно пройти ряд процедур. Як і більшість юридичних справ - вирішувати ваше питання потрібно індивідуально. Тому найкраще обрати грамотного адвоката (можна вивчити попередньо дані про кваліфікацію кожного юриста на даному форумі, натиснувши на його "профіль") та звернутись персонально на зазначену у профілі юриста його електронну пошту чи навіть переслати копії необхідних документів. По-іншому поради будуть або поверхові, або не професійні, що жодне не принесе користі чи, тим більше, позитивного вирішення вашої не такої вже й "простої" справи.

На родственников конечно переоформляйте . Идите к нотариусу.

При написании ответа используется разметка Markdown.