1795 дней назадОлег Васильович

Доброго всім дня. Як визнати водія винним по 130 КУпАП, якщо на перше засідання винна особа-водій не з'явилась, на друге з'явилась, але вину не визнає, а на третє засідання прийшла з адвокатом і вимагає, щоб дав свідчення лікар-нарколог, який засвідчував стан сп'яніння. Які є варіанти розвитку цієї справи на 4 засіданні і чим це може завершитись, якщо нарколог не прийде? Як краще діяти, щоб винна особа понесла покарання?

Можуть справу розглянути за наявними матеріалами, можуть відкласти справу і до свідка застосувати привід. Яке Ви маєте відношення до справи?

~= А Д В О К А Т =~

Як і більшість юридичних справ - вирішувати ваше питання потрібно індивідуально. Тому найкраще обрати грамотного адвоката (можна вивчити попередньо дані про кваліфікацію кожного юриста на даному форумі, натиснувши на його "профіль") та звернутись персонально на зазначену у профілі юриста його електронну пошту чи навіть переслати копії необхідних документів. По-іншому поради будуть або поверхові, або не професійні, що жодне не принесе користі чи, тим більше, позитивного вирішення вашої не такої вже й "простої" справи.

Аноним 99 096 631 12 61 Харьков

Судья -Тупыш спрашивает????" Як визнати винним"- судьи при зарплате минимум от 50 000 до 200 000 гривен Обязаны знать Вообще все. Обычно люди пытаются уйти от ответственности путем затягивания процесса, дав взя такому тупышу -Жадному судье.

Доброго дня, Олег Васильович.

Напевно тягнуть розгляд справи, щоб її закрили за закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності - 3 місяці з моменту вчинення правопорушення.

Якщо нарколог не прийде, суд буде розглядати справу за тими доказами, які є в матеріалах справи.

Все від суду залежить, Ви можете письмові пояснення надати, якщо причетні до подій у цій справі.

Якщо Ви якось постраждали, тоді справу можуть закрити, однак визнати його винним, а це буде підставою для стягнення з нього матеріальної та моральної шкоди, якщо Вам вона була спричинена.

~= А Д В О К А Т =~

По пропущенню строку на притягнення - нікого не повинні визнавати винним. А якщо незаконно і визнають (всяке буває - не всі ж судді грамотні чи незаангажовані), то це можна оскаржити апеляційно.

За судовою практикою ЗАВЖДИ визнають винним, якщо справа закривається за закінченням строку притягнення до відповідальності, якщо особа невинувата, тоді справу потрібно закривати за відсутністю складу правопорушення!!!

Тобто для закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення з підстав закінчення строків, передбачених ст. 38 КУпАП, можливо лише за умови встановлення факту вчинення особою протиправної дії чи бездіяльності, що підпадають під визначені законом ознаки адміністративного правопорушення.

У разі недоведеності наявності складу адміністративного правопорушення та не підтвердження його належними та допустимими доказами, виключається можливість закрити провадження у адміністративній справі саме за п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП.

~= А Д В О К А Т =~

А як можна суду (чи іншому органу) продовжувати проводити перевірку і/чи здобувати докази вини - якщо справа не підлягає подальшому розгляду після закінчення строку давності? Дійсно, якщо пройшов строк притягнення (а значить і доказів вини не було здобуто, інакше б не допускав суд прострочення!) - то закривати потрібно за відсутністю складу правопорушення. Адже в "складі" має бути доведена (а не "призначена" чиновником) вина, вид умислу (суб'єктивна сторона), об'єктивна сторона статті. Як це можна зробити після пропущення строку давності? Хіба що наївний субьєкт сам все визнає - тоді і строк не був би пропущений.

~= А Д В О К А Т =~

"суб'єкт"

При написании ответа используется разметка Markdown.