1795 дней назадОлег

Доброго дня. Я працюю на підприємстві 1 рік. Зараз директор оголосив про створенням нового великого відділу і він хоче призначити керівником цього відділу мене. У підпорядкуванні у мене має бути значно більша кількість людей, ніж була до цього (25 проти 3-х). З цими людьми на своїй попередній посаді я не стикався, не знаю які вони у роботі. Відділ має бути створений у найближчі дні. Та я розумію, що мені потрібен час щоб відчути як це бути у "шкурі" начальника відділу. Чи правомірно буде просити директора дати мені 1 місяць часу щоб вникнути в справу, побачити як працюють люди у підпорядкуванні і тоді, коли все гаразд, - підписувати що я ознайомлений з наказом про призначення мене керівником відділу? Щиро вдячний за відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо ви будете відтерміновувати, то це, по-перше, свідчить, що ваша кандидатура це "сира" і до посади "нового начальника" ви не готовий (не вмієте ще "надувати щоки" і відрощувати "плавники акули" та підминати підлеглих). А, по-друге, знайдуться більш рішучі, а ви будете там "рядовим" або починайте шукати нову роботу; як говорять росіяни "и отряд не заметит потери бойца".

Тобто, "просити" то можна (ніхто не відбере це право ні в кого), проте результат буде скоріш за все негативний, в смислі, що вашу кандидатуру знімуть з перегонів. Навіть сама постановка питання тут - лиш вказує, що ви дійсно навіть морально не готовий до обов'язків керівника. З таким "пораженчиським настроєм" краще й не починати... Навіть не зрозуміло чому увага зупинилась на вашій кандидатурі.

Ознайомитись з наказом потрібно одразу, якщо бажаєте цю роботу. І думаю, випробний термін має бути в наказі само собою.

Доброго дня, Олег.

Не можна, як Вам хочеться, коли призначили, тоді зразу ознайомили, тому Ви зобовязані ознайомитись та поставити свій підпис одразу, без цього не можуть допустити до керування. Якщо Вас щось не влаштовує, тоді можете відмовитись від зміни трудових умов, як наслідок можуть й звільнити з роботи.

При написании ответа используется разметка Markdown.