1787 дней назадНаталія

Добрий вечір! Чи належить частка квартири дитині,яка приписана з батьком? Я розлученена,виховую доньку одна,батько переховується від заборгованості перед банками та аліментів,хоче щоб я дала дозвіл на виписку дитини з квартири,а він її продає. В мене питання,чи може неповнолітня дитина претендувати на частку від продажі квартири? Буду вдячна за відповідь!

Доброго вечора, Наталія.

Діти не мають прав на майно батьків, реєстрація місця проживання є адміністративною процедурою та не визначає прав. Можна домовитись, про припинення права на аліменти у разі набуття дитиною права власності на квартиру, - такий договір можна оформити у нотаріуса.

ні не належить, прописка не дає прав на частку квартири.... Можете з чоловіком домовитись що він вам дасть грошей трохи чи аліменти виплатить а потім ви дитину випишете бо інакше він квартиру не продасть....

~= А Д В О К А Т =~

Не домовитись (бо домовлятись, судячи з усього він не має жодного наміру), а поставити ультиматум (безальтернативну вимогу!) про це. Спочатку "деньги", а потім "стулья"... Адже дитина хоч і не має права на частку квартири зараз, проте вона має право (яке втрачає по його милості!) навіть не лише на частку, а й 100 % при спадкуванні майна після його смерті (це якщо він не одружиться вдруге; а якщо й одружиться і матиме ще дітей - то ваша дитина мала би право на однакову у % частку від спадщини на рівні з іншими його спадкоємцями: нової дружини та дітей, якщо такі будуть). Хоча з його підходами до кайфового "життя в борг" - навряд чи хтось "позариться" на таке "щастя".

Наталія (автор вопроса)

Я Вам усім дуже вдячна за відповіді!!!

~= А Д В О К А Т =~

А як ми Вам вдячні за звернення - ви навіть не уявляєте!

Наталія (автор вопроса)

Дякую!!! Приємно,що є ще добрі люди.....!

При написании ответа используется разметка Markdown.