1791 день назадСергій

Доброго дня. Скажіть будь ласка, чи може бути поважною причиною доказу у суді для визначення додадкового строку подання заяви для прийняття спадщини, те, що один із спадкоємців сховав свідоцтво про смерть батька і я не мав ніякого підтверження, що мій батько помер, і пропустив 6-ти місячний термін для подання зазначеної заяви. З повагою.

Доброго дня! Така підстава точно не буде поважною причиною пропуску строку подання заяви про прийняття спадщини, думайте над іншими причинами.

Доброго дня, Сергій. На жаль, це неповажна причина, оскільки нотаріус мав можливість направити запит до РАЦС та отримати відомості про смерть особи, або Ви мали можливість отримати дублікат у РАЦС. Вам потрібно вказувати іншу поважну причину пропуску строку для прийняття спадщини.

~= А Д В О К А Т =~

Легко сказати "іншу причину". А немає майже таких "інших" причин в розрізі останньої судової практики ВС - адже навіть перебування на роботі в іншій країні не визнають такою причиною. Кажуть, що при нинішніх засобах зв'язку, почтовому пересиланні необхідних заяв нотаріусу - можна поцікавитись раз у півроку станом потенційного спадкодавця. То які "інші" причини? Хто їх "бачив"? Перебування в ООС? В лікарні на стаціонарі? Чи в тюрмі? То такі причини можуть мати одиниці!

Нанимайте адвоката. Эпизодические ваши вопросы и соответственно ответы Вам пользы принесут немного .

А продлевать 6 месячний срок нужно и обязательно.

При написании ответа используется разметка Markdown.