1760 дней назадАноним

Доброго дня ,цікавить така інформація ,працюю на місці роботи вже 2 роки не офіційно ,зараз збираюсь йти в декрет .Чи можливо отримати від роботодавця грошове відшкодування.Якщо добровільно він не погоджується виплатити ,куди я можу звернутися зі скаргою?

Доброго дня! Існування фактичних трудових відносин Ви можете встановити в суді, звернувшись із позовом, але така справа не є простою.

Ч. 6 ст. 235 КЗпП: при винесенні рішення про оформлення трудових відносин з працівником, який виконував роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи чи роботи на умовах неповного робочого часу, у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, в установі, організації, орган, який розглядає трудовий спір, одночасно приймає рішення про нарахування та виплату такому працівникові заробітної плати у розмірі не нижче середньої заробітної плати за відповідним видом економічної діяльності у регіоні у відповідному періоді без урахування фактично виплаченої заробітної плати, про нарахування та сплату відповідно до законодавства податку на доходи фізичних осіб та суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за встановлений період роботи.

При написании ответа используется разметка Markdown.