1749 дней назадАноним

день. В мене склалася така ситуація: я займаюся продажем будинка рідної сестри, так як вона проживає далеко від нашого міста. Я шукаю покупця, готую документи. Знайшовся покупець, прийшли дивитись будинок, поторгувалися і сказали, що подумають. Наступного дня вони подзвонили і запевнили, що точно будуть купувати і хочуть дати завдаток. Вони ще раз прийшли з 2 сестрами, експертом оглянули ВСЕ і дали завдаток в сумі 1500 долларів. Я стерла всі оголошення, а коли дзвонила людина і цікавилась чи продаємо будинок, то я відповідала, що дають люди вже дають завдаток, отже будинок продано. Я почала готувати документи: витяг з реєсиру на землю і оцінку землі і будинку. Гроші передала сестрі яка весь цей час шукала собі житло, адже проживала на зйомній квартирі. Після того як ми передали їй гроші, вона добавивши 500 долларів дала завдаток за квартиру, яку домовилась купувати. Всі завдатки бралися і давалися без розписок і не завірені в нотаріуса. Через кілька днів оцінка на будинок і землю була на руках. Подзвонили покупці і сказали, що в нас не всі документи для продажу є, а пізніше, що в них немає грошей і вони вимагають повернути завдаток. Пробували тиснути через знайомих, але там і були перевірені всі документи і я ходила до 2 нотаріусів. Усі документи для продажу є. Покупці написали заяву в поліцію, де зазначили, що дали завдаток, а тепер їм банк не дає кредиту в сумі 9000 долларів вони відмовляються від покупки і вимагають повернути завдаток. У поліції я все написала так як і Вам. Подзвонили пізніше, що будуть звертатися до суду. Що робити мені? В сестри згорає термін і завдаток їй не повернуть, її виганять з квартири так як вона попередили хазяйку, що буде купувати собі житло, йде у відпустку, так як планувала займатися продажем будинку і купувати собі квартиру, частину меблів продала. Який вихід???? Допоможіть!!!

~= А Д В О К А Т =~

Ваша ситуація вже заходить у "глухий кут", тому потребує термінових юридично вивірених та нестандартних дій та щоб не вийти за рамки правових вимог.

                                   =  В А Ж Л И В А    Д О В І Д К А  =
      Над вашою "темою" потрібно попрацювати професійно і більше мати інформації, діалог більш конфіденційний ніж на відкритому форумі. Короткі повідомлення на форумі, надаються коротко, коли думати над відповіддю юрист може не більше п'яти хвилин. Така відповідь може надати тільки загальний напрямок, якийсь «вектор» для вирішення питання, від якого до реальної юридичної допомоги відстань, як «пішки до Місяця»! А щоб отримати дійсно корисну консультацію, правову допомогу, процедурне супроводження, грамотний текст необхідного звернення навіть і дистанційно (що є найбільш в рази оптимальніше за критерієм «ціна-якість» ніж звернення ОЧНО до адвоката / юриста), - то потрібно дати можливість юристу затратити необхідні трудогодини, мати можливість досить неспішно, творчо знайти може й нестандартний вихід, або алгоритм дій; або знайти ту статтю закону або знайти ту прогалину в законодавстві, що можна буде корисно використовувати для найкращого захисту інтересів або для мінімізації негативних процесів і для зменшення ризиків. ІНАКШЕ КОРИСНУ ПОЗИЦІЮ НАСПІХ ВИРОБИТИ НЕМОЖЛИВО!!!

      Також потрібно врахувати, що на форумі відбувається конкурентна боротьба напів-юристів або лже-юристів (були випадки навіть і лже-адвокатів) за довірителів і не всі роблять це порядно, своїми знаннями справи. Тому потрібно критично ставитися до «зауважень» різних анонімів і незареістрірованних користувачів. Серед них трапляються також і різні особи з психічними розладами (адже недостатньо місць в для всіх «страждущих»), а також трапляються «психологічні вампіри». Людина розумна відразу визначить «таких» по їх специфічному «стилю» викладу, по істеричності, по нелогічною плутаною мови, по спробах безпідставних образ навіть в нецензурній формі. Адже на хворих людей не потрібно реагувати серйозно, так як це може привести до підвищення кров'яного тиску, до передчасних інсультів та інфарктів у цих неврівноважених. Навіщо брати «гріх на душу»? Найкраще «таких» просто ігнорувати, при цьому врівноважено, поблажливо, навіть співчутливо ... Гарного настрою шановні порядні користувачі!

  /\./\
  ("00")
 ...=*=...     \|/
 (\.|.|./)~~~~**

Тому оберіть на цьому форумі компетентного юриста / адвоката з правої вертикальної колонки (для цього клікніть на текст назви юриста синього кольору) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю. Це убезпечить вас від невірних дій, від непоправних помилок та від поспішних неправильних шкідливих рішень.

Оскільки обрав ваше питання, як перспективне, то пропоную легально звернутися безпосередньо на мою електронну скриньку: advocate_s@i.ua або на САЙТ.

Авторе, з правової точки зору, оскільки відсутній нотаріально засвідчений попередній договір купівлі-продажу, гроші є авансом, як би їх не називали сторони. Якщо Ви надали розписку про отримання коштів, ці гроші дійсно можуть бути стягнуті через суд як безпіставно набуті і на Вас будуть покладені судові витрати. Таким чином, все залежить (вирішення справи) від дійсності розписки, щоб відповісти точно, її текст треба бачити

~= А Д В О К А Т =~

Цитата з питання: "Всі завдатки бралися і давалися без розписок і не завірені в нотаріуса."

Аноним

то есть АНатолий подталкиваешь не отдавать денежки из задатка -якобы расписок нет -и вперед -Прихватизировать???? А СОвесть ТОЛЯ- Христианская Мораль??????????????

Надеюсь поРОШЕНко не привлечет тебя адвокатом перед РАССТРЕЛОМ ГЛАЗ УКРАИНЦЕВ В СУДЕ УКРАИНЫ. Ты толя можешь плохому научить!!!!!!!

~= А Д В О К А Т =~

Всего то взята цитата из вопроса, так как выше есть другая цитата: "Таким чином, все залежить (вирішення справи) від дійсності розписки, щоб відповісти точно, її текст треба бачити"

Но направление мысли было правильное - нужно было ранее автору к юристу попасть, тогда и не было бы такой халэпы.

Аноним

к тОЛЕРаНТНОМУ ПОЧТИ ТОЛЕ-ЮРИСТУ?????

096 631 12 61

к Такому юристу попадешь и он поведет клиента по своему хитросделанному пути -чтоб КЛиент платил за все- за любой ответ ТОЛИ Чванливого ,за любую бумажку, которую напечатать -дело 3х минут.

096 631 12 61

а далее -если захочешь соскочить с Толиных сетей - ОН НАЧНЕТ ВРЕДИТь -о Как он умеет вредить -просто СУпер!!!!!!!!! злой и вредный толя- это Интересно как минимум .когда он не БУхает.

096 631 12 61

инфаркт окружающим инсульт желаешь? Толян? -тебе по годам он ближе намного ,нехристь -иди Православную церковь и может будет тебе отпущено что-то

~= А Д В О К А Т =~

Не желает, а предотвращает. Зачем передергивать слова миролюбивые?

Если они миролюбивые я рад, может реально чуть предвзято на тебя смотрю -2010 Абсолютно несправедливо выгреб я и хорошо ,что не мщу.Тема изменившая мое дыхание -если бы не операция ринопластика за 700 у.е. в 2011, если бы не любовь природе и помощь Христианства, если бы не воля победе что во мне часто ,если бы не Физкультура и Некурение годы -был бы инвалидом давно может. С пистолетом в руке. Оружия в Украине Валом.

зря ты расковырял мою память -ведь если главу Казачества и Кикбоксинга Харьковской области я ...Ебну Очень Зло -буду считать себя невыдержанным. а сдать бы надо....

Или потрепать по уголовным производства снова его?!!!!. Колебания- худшее зло -большой выбор средств защиты прав рождает задумчивость, скорость реакции может упасть.

~= А Д В О К А Т =~

Не будем на радость настоящим врагам противоставлять главу Казачества и Кикбоксинга Харьковской области и десантников 80 отдельной бригаде ДШВ. Лучше объединить усилия чем враждовать, как завещал нам Ярослав Мудрый, на улице, названной в честь которого проживаю всю свою жизнь и именем которого названо также и уважаемую Харьковскую юридическую академию - "чтобы далее не растерять земель братских".

http://42yurista.com/qa/123942/

При написании ответа используется разметка Markdown.