1764 дня назадАноним

У меня умер муж 8 месяцев назад. Через два месяца после его смерти узнала,что он оставил большие долги(играл в автоматы). Взял несколько быстрых кредитов через интернет,о которых я ничего не знала. Теперь мне звонят колекторы-угрожают судом,что заберут имущество. Говорят по закону его долги перешли на меня! Как же так? У меня осталась дочь(11 лет). Что мне делать и куда обращаться за помощью?

За зобов"язаннями спадкодавця відповідають спадкоємці, які прийняли спадщину. Якщо майно чоловіка Ви не успадковували, відповідати за його зобов"язаннями не повинні. Крім того, один із подружжя відповідає за борги другого тільки у випадку, якщо судом буде встановлено, що договір був укладений одним із подружжя в інтересах сім'ї і те, що було одержане за кредитним договором, використано на потреби сім"ї і за борги другий із подружжя відповідає в межах майна, яке є спільною власністю подружжя, тобто в межах вартості половини майна, яке придбано за час шлюбу за спільні кошти.

Продавайте быстрее имущество, если получено в наследство от умершего. Вы- не должник.

Продаж спадкового майна не звільняє від зобов"язань спадкоємця. Але якщо кредитор спадкодавця не пред"явив вимог до спадкоємця протягом 6 місяців з дня одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину чи протягом шести місяців з дня, коли він дізнався про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину, позбавляється права вимоги.

Послушайте Иванна -спадкоемець жена Не знала о претензиях по долгам. Продала -.В чем ее вина? Иски к ней- все это время .нервы, деньги и будут ли они от кредиторов. На сегодня к ней претензий нет .Законных. А слова коллекторов - пока лишь слова, не подкрепленные ни исками ни открытыми исполнительными производствами.

Она вправе распорядиться Своей собственностью по Своей воле. И пусть потом кто-то попробует с нее что-то взыскать Реально...

На сегодня это ее собственность. Может продать ,а может не продавать,но алчные коллекторы -и среди них юристов достаточно будут ВОзможно после решения суда КОгда-то накладывать арест на имущество. НО Иванна-БУДет ли это и когда будет то?

Якщо письмові вимоги кредитори не надіслали спадкоємцеві боржника протягом 6 місяців після того, як дізналися про прийняття спадщини, стягнути борг в них шансів немає.

~= А Д В О К А Т =~

А чи не має тут альтернативи чи казусу про "зворотню" силу закону (чи внесення змін до нього)?

Вам нужно не признавать кредитные обязательства мужа, если кредиторы обратяться в суд, доказывать пропуск ими сроков, или недействительность кредитных обязательств.

Стаття 1281 ЦК Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

1.Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги, та/або якщо вони спадкують майно, обтяжене правами третіх осіб.

2.Кредиторові спадкодавця належить пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, не пізніше шести місяців з дня одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину на все або частину спадкового майна незалежно від настання строку вимоги.

3.Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину, він має право пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, протягом шести місяців з дня, коли він дізнався про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину.

4.Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

Стаття 1282 ЦК. Обов'язок спадкоємців задовольнити вимоги кредитора

1.Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна, одержаного у спадщину. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, у розмірі, який відповідає його частці у спадщині.

2.Вимоги кредитора спадкоємці зобов'язані задовольнити шляхом одноразового платежу, якщо домовленістю між спадкоємцями та кредитором інше не встановлено.

У разі відмови від одноразового платежу суд за позовом кредитора звертає стягнення на майно, яке було передане спадкоємцям у натурі.

Р М

А мужу светлая память -живем мужчины меньше женщин лет на 10 -более рисковые, активные и безшабашные.

Р М

А мужу светлая память -живем мужчины меньше женщин лет на 10 -более рисковые, активные и безшабашные.

При написании ответа используется разметка Markdown.