1744 дня назадНеизвестный

Хотів би дізнатися що робити та до кого звертатись у ситуації, якщо без мого відома на мене було оформлено декілька кредитів у МФО. Був загублений гаманець, під час відновлення документів дізнався що на мені є кредити, які вже є просроченими, що робити у такому випадку?

~= А Д В О К А Т =~

Тільки те, що спочатку подавати заяву про злочин (адже це - злочин!) та по ходу - позов до суду. Але все це потрібно робити швидко та грамотно, тому необхідно залучити адвоката/юриста. Адже якщо наслідки "зайдуть далеко", то все це буде менш ефективно та дорого. Для деталізації - звертайтесь персонально.

~= А Д В О К А Т =~

Адже ви напевно вже відновили всі ці документи, тому "старі" документи автоматично не дійсні. Тому отримання на ваше ім'я кредитів по "старих" документах - це перш за все злочин, а не цивільно-правові відносини. А якщо ви потерпілий від злочину, то маєте можливість подавати потім позов без судового збору. А якщо подавати позов і суд до подачі заяви про злочин, то таки прийдеться заплатити немалий судовий збір, тобто реальне ваше право на звільнення від судового збору - не спрацює. Звідси і висновок: стратегічно набагато вигідніше (а значить і правильніше!) спочатку "заяву в поліцію про злочин", а вже потім (після відкриття кримінальної справи) - "позов до суду". Тому так оптимальніше зразу і було запропоновано.

~= А Д В О К А Т =~

http://42yurista.com/qa/124321/

При написании ответа используется разметка Markdown.