1739 дней назадМарія

Доброго дня.Моїй мамі,яка померла 8 р.тому,належить 1/4 частка у 2-х кімнатній квартирі у якій проживаю я.У мене є рідна сестра,у якої на момент смерті проживала наша мама.Мені потрібно переоформити 1/4 частку мами на себе.Відносини з сестрою хороші.Але дуже її турбувати не хочу.Як краще мені це зробити?Дякую.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо ваша мама була прописана на момент смерті у вашої сестри, а не за адресою вашої квартири (там де її 1/4) - то ви пропустила термін прийняття спадщини. Щоб вирішити ваше питання в такій ускладненій ситуації - звертайтесь персонально.

                     =  В А Ж Л И В А    Д О В І Д К А  =

      Над вашою "темою" потрібно попрацювати професійно і більше мати інформації, діалог більш конфіденційний ніж на відкритому форумі. “Чергові» повідомлення на форумі, надаються надто коротко, коли думати над відповіддю юрист може не більше п'яти хвилин. Така відповідь може надати тільки загальний напрямок, лиш направляючий «вектор» для вирішення питання, від якого до реальної юридичної допомоги відстань, як «пішки до Місяця»! А щоб отримати дійсно корисну консультацію, правову допомогу, процедурне супроводження, грамотний текст необхідного звернення навіть і дистанційно (що є найбільш в рази оптимальніше за критерієм «ціна-якість» ніж звернення ОЧНО до адвоката / юриста), - то потрібно дати можливість юристу затратити необхідні трудогодини, мати можливість досить неспішно, творчо знайти може й нестандартний вихід, або алгоритм дій; або знайти ту статтю закону або знайти ту прогалину в законодавстві, що можна буде корисно використовувати для найкращого захисту інтересів або для мінімізації негативних процесів і для зменшення ризиків. ІНАКШЕ КОРИСНУ ПОЗИЦІЮ НАСПІХ ВИРОБИТИ НЕМОЖЛИВО!!!

Тому оберіть на цьому форумі компетентного юриста / адвоката з правої вертикальної колонки (для цього клікніть на текст назви юриста синього кольору) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю. Це убезпечить вас від невірних дій, від непоправних помилок та від поспішних неправильних шкідливих рішень.

Оскільки обрав ваше питання, як перспективне, то пропоную легально звернутися безпосередньо на мою електронну скриньку: advocate_s@i.ua або на САЙТ.

Також потрібно врахувати, що на форумі відбувається конкурентна боротьба напів-юристів або лже-юристів (були випадки навіть і лже-адвокатів) за довірителів і не всі роблять це порядно, своїми знаннями справи. Тому потрібно критично ставитися до «зауважень» різних анонімів і незареєстрованих чи зареєстрованих користувачів. Людина розумна відразу визначить «таких» за безпідставними образами та за застосуванням "чорного піару". Найкраще «таких» просто ігнорувати, при цьому врівноважено, поблажливо, навіть співчутливо ... Будьте пильні! Гарного настрою шановні порядні користувачі!

  /\./\
  ("00")
 ...=*=...    \|/
 (\.|.|./)~~~~**

Аноним

Где была прописана\зарегистрирована мама?

~= А Д В О К А Т =~

"У мене є рідна сестра,у якої на момент смерті проживала наша мама."

~= А Д В О К А Т =~

Можна ще запитати: де була прописана ви (?); де були прописані інші спадкоємці (?); де було прописана ваша сестра (?) і так далі задавати питання до безкінечності або налагодити діалог та вияснити все зразу та ще й конфіденційно, тому що бажано показати ще й інші скани документів, а не лиш словесно пояснити...

Аноним

с тобой горе-адвокат балаушко никто дискуссии открывать не собирается.

Доброго дня, Марія. Вам потрібно звернутись до нотаріуса з заявою про фактичне прийняття спадщини, якщо мати була з Вами зареєстрована у квартирі, якщ ж вона була зареєстрована з Вашою сестрою, тоді вона фактично прийняла спадщину, і буде потрібна її згода, щоб Ви прийняли спадщину, повинні бути документи на спадкове майно (на квартиру).

Аноним

Все просто и понятно. Над темой не нужно "компетентно" работать!

~= А Д В О К А Т =~

А как же грамматические ошибки?

А якщо мати була зареєстрована ще за іншою адресою (не в сестри автора питання і не в автора питання), як тоді БУТИ?? Це все "просто и понятно"? Одолевают смутные сомненья, однако.

При написании ответа используется разметка Markdown.