1742 дня назадАноним

Доброго дня! Купили житло з прописаними там квартирантами, подали до суду про їх виписку. Отримавши повістку, дочка квартирантки побігла до паспортного столу й прописала в житло свою дочку 12 років, яка до цього прописана була біля батька. Суд це до уваги не взяв , оскільки дізналися про цей факт вже після судового рішення. Результат - квартиранти вказані в позові виписані, а дитина залишилась прописана в нашому житлі. Підкажіть , будь ласка, що робити далі?

подавать в суд на снятие с регистрационного учета

Доброго дня. Вам доведеться знову звертатись до суду з позовною заявою про зняття з реєстрації цієї дитини.

Аноним (автор вопроса)

?Але дитина неповнолітня, хіба це законно виписувати без згоди батьків?

Аноним (автор вопроса)

Вибачте, що уточнюю, але квартиранти відверто не хотіли виписуватись, навіть намагалися пред‘явити права на власність даного житла подавши зустрічний позов. Оскільки відповідних документів не представили, суд відхилив їх позов. Зрозуміло, що ніхто добровільно дитини не випише. Тому й хочу з`ясувати, що ми можемо вдіяти в даній ситуації..Наперед дякую...

Законно, я вважаю, що справа у Вас виграшна, оскільки вже є рішення суду, яке має преюдеційне значення, яким встановлені факти, що не підлягають доказуванню, тому, навіть, при залученні органу опіки, проблем не повинно бути.

~= А Д В О К А Т =~

А ще можна (якщо нічого не допоможе) так само далі продати дане житло іншим покупцям та знайти і придбати інше, менш проблемне.

однозначно через суд вирішувати питання, також вважаю, що справа виграшна

ЮРИСТ

плюс с продавца требовать возмещение и материального и морального ущерба по суду.

096 631 12 61

Аноним (автор вопроса)

Хотілось уточнити, чи можна залучити органи опіки, щоб проконтролювали батьків, оскільки дитина проживає з батьком, окремо від матері, прописана в нашому житлі , а там тільки 4 стіни на даний момент. Такий факт ніяк нам не допоможе?

Аноним (автор вопроса)

Хотілось уточнити, чи можна залучити органи опіки, щоб проконтролювали батьків, оскільки дитина проживає з батьком, окремо від матері, прописана в нашому житлі , а там тільки 4 стіни на даний момент. Такий факт ніяк нам не допоможе?

~= А Д В О К А Т =~

Без органів опіки ви нічого й не вирішите в принципі - їх залучення обов'язкове при наявності ймовірного порушення інтересів неповнолітньої при її примусовому виписанні (знятті з реєстрації) та при виселенні без надання іншого житла.

Але це залучення вам якраз "не допоможе", а скоріше "заважатиме", так як орган опіки якраз і буде найбільш проти виселення. Якщо суд прийме позицію органу опіки (а не вашу) - то відбудеться таке саме, як при вашому "першому" суді - вам відмовлять і все залишиться так як є без забезпечення кимось (її батьками чи будь-ким!) обов'язково іншого надання житла цій неповнолітній. Адже функція органу опіки - це перш за все захистити інтереси неповнолітньої (їй же потрібно десь офіційно жити та зареєструватись), а не вам допомагати "очистити" житло від вашого ж "косяка". Адже це потрібно було вам з'ясовувати до купівлі, а не після... Залучити д перевірки ризиків юриста тощо...

Аноним (автор вопроса)

На момент купівлі дитина там прописана не була, це зробили після отримання повістки до суду. Ось в чому на даний час проблема. Хіба це правомірно?

Факт вже є, дитина зареєстрована, і все правомірно, бо дитини реєстрували за місцем проживання одного з батьків. У Вашому випадку потрібно звертатись з позовом до суду, участь органу опіки не доставить проблем, вони обстежать квартиру, зясують, що дитина там не живе, в на Вашу користь видадут заключення. Вам потрібно, щоб справою займався конкретний юрист, Ви можете обрати юриста на сайті, та звернутись до нього за контактними даними у профілі, або звернутись до того юриста, який вже займався Вашою справою у суді, або обрати юриста за місцем Вашого знаходження.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за вичерпну відповідь

~= А Д В О К А Т =~

Ще б ви написали чим закінчиться дана ситуція практично - тоді б було точно відомо яка відповідь вичерпна. До речі, ви не написали чи там реально не живе зараз прописана та прописана дитина. Склалась така думка на підставі вашої неповної інформації, що якраз прописана дитина ТАМ ЖИВЕ. Причому разом з ще не виселеними практично її батьками. А як насправді?

Аноним (автор вопроса)

Насправді в житлі проживала жінка 50 років, і все. Прописані були вона і дочка, яка розлучена і має дитину 12 років. Дитина проживає з батьком, там була і прописана. А потім після отриманої повістки до суду мати дитини приписала і її туди. Мати дитини має свою сім’ю і проживає окремо. Хотілося б уточнити про саме житло. Ми його придбали заради землі. Будинок умовно можна назвати житлом. Тільки стіни і дах. Жіночка, що там проживала, взимку там не жила, бо немає опалення і електрики. Квартирувала жіночка років 15 там. Вона ж і довела оселю до зубожіння. А потім господиня вирішила продати обійстя. На даний час ніхто там не проживає, просто пустка...

Аноним (автор вопроса)

Дякую вам за уважне ставлення до ситуації. Для нас кожна відповідь важлива... Ще раз дякую....

~= А Д В О К А Т =~

Ось бачите, виявляється ви задали питання про не самі головні обставини (з прописками у будинку). Самі головні проблеми чекатимуть вас з оформленням земельної ділянки під будинком (чи вона вже приватизована і має кадастровий номер?). А також великим "головняком" буде офіційне знесення того "умовногго" будинку, якщо мета - земля (ви не вказали скільки "соток" землі). А ще невідомо хто ж був власник будинку і як саме він був вами куплений (у якому році, що вам його оформили без земельної ділянки - зараз так вже не роблять). Також зовсім не зрозуміло - який мотив був прописувати дитину та чому вони так "вчепились" в цей об'єкт, що аж дитину "втягнули" у процес - адже вони також для чогось це робили. І куди поділась та жінка (50 років - господиня) та чому вона не погодила продажу з своєю дочкою.

Тобто, все це задавнено і ще доволі заплутано, тому ще довго прийдеться це "розплутувати" (роками і роками). Без вивчення всіх ваших документів в комплексі - поради юристів без прямого діалогу з вами будуть "не в ту сторону" та "не туди". Якщо цікавить детальніше - звертайтесь персонально.

~= А Д В О К А Т =~

Також має значення з якої причини дитина там не проживає реально, поважна вона чи ні (це якраз і "вспливе" на суді, якщо подасте ще один позов ви), від цього теж будуть залежати перспективи вирішення справи у суді на вашу користь.

Аноним (автор вопроса)

Суд тривав 2 роки, все ретельно вивчили, результат я описала. Господиня обійстя, тобто власниця , ніколи там не жила. Ви не так зрозуміли. А жіночка 50 років це і є квартирантка. Після суду вона виселилась сама. Щодо дитини, то вона там ніколи і не проживала. Донька квартирантки, яка теж приписана там, її народила й проживала у батька дитини. А потім розлучились. Наразі дитина з батьком. Найбільше нас цікавлять на даний момент наслідки отакої приписки і що з цим можна вдіяти....

~= А Д В О К А Т =~

Свою "версію" описав вище, іншої немає.

Аноним

В любом случае этот прописанный ребенок ни сейчас, ни потом претендовать на ваше жилье или часть жилья не сможет.

При написании ответа используется разметка Markdown.