1741 день назадАноним

мама померла більше року тому, в неї був кредит, поякому вона спочатку платила своєчасно потім були труднощі і якийсь проміжок часу оплат не було. Банк на той час "Русский стандарт" дзвонив пропонував списати пеню і штрафи в разі внесення якоїсь н-ної суми, мама погоджувалась і вносила то 2 то 3 тисячі грн (які брала в борг сама), але сума не зменшувалась, а коли цей банк приєднався до банку ПУМБ, там взагалі суми космічні стали. Після смерті матері я надіслала їм свідоцтво про смерть, адже одразу при оформленні кредиту ще в 2014 році було оформлено договір страхування життя. Але тепер мені кожного дня дзвонять, і робот повідомляє що приватним виконавцем розпочато процес якогось провадження. Я сама маю 2 неповнолітніх дітей, розлучена, грошей вступати в спадок не маю. Чим мені може загрожувати ця ситуація з банком?

  1. напевно робот вів мову про виконавче провадження (але воно може бути відкрито тільки) на підставі рішення суду про стягнення боргу.....
  2. борг матері ви маєте платити ЯКЩО приймете спадщину після її смерті. ТОБТО якщо спадщину не прийняли то і борг платити не зобов"язані.
  3. відповідно до ч. 2 ст. 1281 ЦК України, кредитор спадкодавця повинен протягом 6 місяців КОЛИ ВІН ДІЗНАВСЯ про відкриття спадщини, пред"явити вимоги до його спадкоємців, ЯКІ прийняли спадщину. згідно ч.4 ст. 1281 ЦКУ, якщо кредитор протягом 6 місяців не пред"явив вимоги до спадкоємців , що прийняли спадщину то він ПОЗБАВЛЯЄТЬСЯ права вимоги (в подальшому)!!!!!
~= А Д В О К А Т =~

Якщо все таки законно відкрите виконавче провадження (що може бути в упрощеній формі без суду, а лиш за виконавчим написом нотаріуса!), то можуть приступити до примусового виконання, тобто до примусового погашення боргу. А конкретні обставини (прийнята спадщина чи не прийнята тощо) - потрібно вивчати юристу, так як давати поради тільки "зі слів" - це може бути недосконало та на базі неточних неперевірених даних.

При написании ответа используется разметка Markdown.