1741 день назадНеизвестный

Хочу запитати,в мене така ситуація: Брат, моєї колишньої подруги,погрожує розправою(втопити в кар'єрі,чоловіку моєму щось зробити,в мене є запис розмови де він це говорить,хоча я з ним говорила цивілізовано,думала заяву написати за погрози ,підкріпити розмомову,але передумала,і хочу щоб він лише написав розписку, в якій обіцяє не погрожувати і фіз.не зашкоджувати мені,як прав.скласти цю розписку і чи потрібно її завіряти у нотаріуса,дуже прошу дайте відповідь,дякую Вам.

Така розписка Вам нічим не допоможе, якщо брат подруги завдав би Вам тілесних ушкоджень, притягнути до кримінальної відповідальності його можна незалежно від наявності чи відсутності розписки. Але якщо він погоджується написати таку розписку, зміст може бути довільний і без необхідності нотаріального посвідчення.

~= А Д В О К А Т =~

Тому що він неї юридичного толку рівно "нуль". А якщо тільки психологічно потрібно, то вже краще "на крові" поклястись (як підлітки братаються) - ефект навіть кращий і якщо інтелект на рівні 5 класу, то вповні зійде.

А якщо серйозно, то потрібно не довіряти агресору і хулігану ніколи. Потрібно лиш зуміти вірно оцінити: реальна загроза існує чи просто "балаканина хвалька". Якщо реальна, то негайно заяву до поліції (з всіма зібраними доказами), оскільки тоді це є злочин і з такими речами не жартують, а за слова потрібно відповідати. Бо коли буде труп - буде вже пізно розписки відбирати. І тоді й проявиться, що він буде в поліції "бекати-мекати" і буде видно чи дійсно він такий "тигр" чи переляканий "заяць", який може тільки при жінках бахвалитись, а самого і на "півдраки" не хватить. Адже під час "втоплення в кар'єрі" і він сам може ненароком "втопитись" в тому ж самому кар'єрі. І ще головне зрозуміти причину, його мотив таких погроз - тоді більш стане зрозуміло наскільки серйозна його "задумка".

Неизвестный (автор вопроса)

Погрози реальні,я сьогодні знову з ним говорила ,знову погрожує,яку статтю йому можуть інкримінувати якщо я піду в поліцію?бо це вже втреттє за тиждень,він і адресу мою знає

~= А Д В О К А Т =~

Коротка відповідь - вище. Якщо детальніше - звертайтесь персонально.

Аноним

Так идите в полицию! Расписка юридической силы иметь не будет.

При написании ответа используется разметка Markdown.