1727 дней назадАноним

Здравствуйте. Если работодатель скинул договор в электронном виде, я его распечатала, подписала с паспортными данными и скинула ему фото. Когда я подписывала, в дорогоре не было паспортных данных работодателя и полностью заполненый договор я не видела. Это что то значит или такой договор не несет ценности?

Аноним (автор вопроса)

И уместно ли в дальнейшем решать вопросы через такие договоры? Можно ли потом что то сделать в случае не выполнения требований по договору?

Договір, укладений за допомогою телекомунікаційних систем, має юридичну силу, однак потрібно в договорі зазначити, що скан договору має юридичну силу до того моменту, поки не буде отримано оригінал договору. Якщо це трудовий договір, краще підписувати оригінал договору, де б були підписи роботодавця і один примірник договору краще залишити собі.

Здравствуйте. Договор следует подписывать электронной подписью (заказать электронный ключ себе), а подписать и скинуть фото, так не годится, это не надлежащим образом проведено оформление.

Договір може бути укладений у будь-якій формі, якщо вимоги щодо форми договору не встановлені законом.

Якщо сторони домовилися укласти договір у певній формі, він вважається укладеним з моменту надання йому цієї форми, навіть якщо законом ця форма для даного виду договорів не вимагалася.

Якщо сторони домовилися укласти договір за допомогою інформаційно-телекомунікаційних систем, він вважається укладеним у письмовій формі.

В даному випадку має місце трудовий договір, оскільки у питанні стороною договору є роботодавець. Для трудового договору законом встановлена письмова форма.

Стаття 24 КЗпП. Укладення трудового договору

Трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов'язковим:

1) при організованому наборі працівників;

2) при укладенні трудового договору про роботу в районах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров'я;

3) при укладенні контракту;

4) у випадках, коли працівник наполягає на укладенні трудового договору у письмовій формі;

5) при укладенні трудового договору з неповнолітнім (стаття 187 цього Кодексу);

6) при укладенні трудового договору з фізичною особою;

7) в інших випадках, передбачених законодавством України.

При укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

В даному випадку з питання не зрозуміло чи автор питання має на увазі трудовий договір чи цивільно - правовий договір.

не важливо який договір, є чіткі норми, за дотримання яких договір вважається таким, що укладений у письмовій формі, це ЗУ "Про електронну комерцію"

Аноним (автор вопроса)

Это ДОГОВОР О НЕРАЗГЛАШЕНИИ СВЕДЕНИЙ, СОСТАВЛЯЮЩИХ КОММЕРЧЕСКУЮ ТАЙНУ

Аноним (автор вопроса)

Имеет ли право потом работодатель принянуть к ответственности после того как договор был подписан таким путем? (Полностью подписаного договора я так и не видела, фото первой страницы паспорта прилагалось к договору)

~= А Д В О К А Т =~

Скажімо так: 1. Це явно не "трудовий" договор. 2. Тоді договір вважається таким, що укладений у письмовій формі, якщо виконано вимоги ЗУ "Про електронну комерцію". 3. Якщо цей договір укладений не у звичайній письмовій формі, то завжди залишається можливість заперечувати його укладення, якщо він не був підписаний конкретно "електронним ключем", а просто відбувся обмін сканами чи якимось іншим способом (крім підписаного "електронним ключем", причому з кожної сторони). Ніколи б не рекомендував таке важливе питання вирішувати "не паперовим" способом, оскільки надійність і доцільність такого суттєвого правочину буде різко знижена до критичних показників...

Автор темы, у Вас ненадлежащим образом оформлена сделка, обмен скан-копиями или фотокопиями не подтверждает, что договор у Вас подписан и форма соблюдена.

Аноним (автор вопроса)

спасибо большое за помощь)

~= А Д В О К А Т =~

Спасибо скажете тогда, когда вас не привлекут к ответственности за допущенное нарушение вами такого "договора", который плохо оформлен из-за юридической неграмотности работодателя. А если "пойти дальше", то даже при идеально правильном оформлении - надлежаще доказать подобное "разглашение" по жизни НЕРЕАЛЬНО (разве, что быть совсем примитивным "орангутангом"). Даже не встречал такого ВООБЩЕ за много десятилетнюю практику. Такие договора - это обычно "декоративные пугалки" для несведущих (типа что "нельзя курить в школьной уборной", а то "из школы исключат"). Даже такие "звери" как "Голливуд" и "Майкрософт" - не в состоянии защитить свою "коммерческую тайну" ("доброжелатели" сливают постоянно фильмы, программы, тот же Виндовс, Ворд и пр.), а не то что какое-то заныканное предприятие, которое ещё и работает только "по интернету"... Вообще можно об этом даже не напрягаться думать...

Аноним (автор вопроса)

та конечно. просто для себя хотелось убедится, что это вообще ничего не значит))

При написании ответа используется разметка Markdown.