1726 дней назадАндрей

Здравствуйте. Я ФОП на 3-й группе налогообложения. Предоставляю в основном художественные услуги. Всегда работал с частными компаниями и заказчиками, поэтому не возникало проблем оформления договора и работы по предоплате. Работаю в основном по 100% предоплате, так как львиная доля общей суммы заказа - это расходные материалы, точное кол-во которых сложно предусмотреть. Сейчас появился заказчик на крупную сумму, но из бюджетной организации, это ВУЗ. Я не знаю всех тонкостей работы с гос-казначейством, но мне сказали, что по предоплате даже самой минимальной работать не получится, а расходные материалы ВУЗ будет закупать сам у своих партнёров. Причём закупка, как мне сказали "по процедуре", займёт 2 недели. И расчёт со мной также произойдёт в течение 2-х недель после выполнения мною работ. Подскажите, пожалуйста, тонкости и сложности работы с ФОПами, которыми часто пугают представители бюджетных организаций? Мои риски не получить оплату за работу, либо получить не те материалы для работы ровно такие же, как их риски работать со мной по 100% предоплате...

Ризик в тому, що акт виконаних робіт можуть не підписати, якщо їм щось не буде підходити, і оскільки строк оплати буде прев"язаний до строку виконання робіт, підтвердженням чого може бути акт виконаних робіт, в такому випадку важче буде стягнути кошти, тому врегулювання таких проблемних моментів потрібно передбачити в договорі. Але я б не сказала, що з бюджетним організація важче працювати, часом в них більший порядок і контроль, ніж в приватних організаціях, крім того в примусовому порядку з них легше стягнути кошти.

Андрей (автор вопроса)

Щиро дякую за відповідь. Тобто процедура закупівлі матеріалів протягом двох тижнів - це теж їх вигадка? Бо окрім надання послуг, я також займаюсь і постачанням необхідних матеріалів за відкритими в мене КВЕДами, тому формально можу видати від себе їм всі необхідні накладні та товарні чеки. Причому матеріали можу поставити протягом 3-х днів, але ніяк не протягом 2-х тижнів. Але вони чомусь відмовляються...

Ну чому вигадка? Можливо вони десь замовили матеріали, поставити які їм зможуть через два тижні, можливо це дешевші матеріали. В договорі обов"язково потрібно обумовити, що замовлення буде виконуватися із матеріалів замовника.

Андрей (автор вопроса)

Насправді ні. Закупівлю матеріалів вони здійснюватимуть в відомій торгівельній мережі. Вони ссилаються саме на "процедуру закупівлі", яка начебто притаманна лише бюджетним організаціям та триває "за Законом" 2 тижні. Тобто скоріш за все і вартість матеріалів, які вони закуплять буде мені невідомою... Тому мені і цікаво, що ж це за Закон і така складна процедура закупівлі протягом 2-х тижнів...) Коли в моєму варіанті договору в додатках вже все прораховано і обумовлено.

Андрей (автор вопроса)

І ще уточнення. Бюджетні установи все ж таки можуть працювати за 100% або хоча б 70% передплатою?

Може це тендерні закупівлі.

По передоплаті бюджетні організації можуть працювати в окремих випадках, з приводу цього є окрема постанова, але це не ваш випадок.

Р М

Неужели ФОп работаете без юриста и адвоката???? крупные договора -проблемы при оплае -позже Хозяйственный суд по взысанию по договору - Подсрахуйтесь -наймите юриста -и спокойно работайте.

Р М

Неужели ФОп работаете без юриста и адвоката???? крупные договора -проблемы при оплае -позже Хозяйственный суд по взысанию по договору - Подсрахуйтесь -наймите юриста -и спокойно работайте.

Р М

оплата по актам выполенных работ вам не совсем выгодна -вдруг не подпишут??? будут оспаривать сделанное-бывает... Не запугиваю-реально.

Р М

ищите компромиссы. Начинать работы без предоплаы с госучреждением=-риски -може у них в Хозяйсвенном суде схемы наработаны -Признают недейсвиельным договор и АГУ!

Андрей (автор вопроса)

Іванна, підкажіть як знайти почитати цю постанову? Як тоді бути тим ФОПам, які не можуть працювати без передоплати? Вкладати на свій ризик власні чи займові кошти на виконання робіт та чекати компенсації від замовника?

Андрей (автор вопроса)

Р М, да, потому и не рискую работать на таких условиях. Но хочется узнать юридические основания отказа заказчика работать на условиях предоплаты, который ссылается на "сложности работы с гос-казначейством". Ибо никогда сам с ним не работал.

Андрей (автор вопроса)

Щиро дякую Вам :)

~= А Д В О К А Т =~

І я щиро дякую, якраз "в руку" позбавили необхідності розшукувати самому цей акт, якраз виявився потрібним...


  /\./\
  ("00")
 ...=*=...    \|/
 (\.|.|./)~~~~**

Анатолій Миколайович, для Вас це була платна послуга :)

Р М

И смотрите Автор пытання,чоб Юридические основания в каком бы то ни было акте НЕ ПОВРЕДИЛИ Вашей Еще Возможной СДЕЛКЕ. Крупную сделку Упустить легко -Заработать много сложно...

~= А Д В О К А Т =~

Якщо "котика" не достатньо, то я й не відмовляюсь - називайте місце і час зустрічі (можна в пошту щоб не приревнувала одна моя тутешня знайома, яка давно вже до мене "приглядається"...). Давно пора познайомитись землякам! 8-))

Ну ладно, щоб не "нариватися" на ревність Вашої тутешньої знайомої, перша консультація для Вас буде безкоштовною.

При написании ответа используется разметка Markdown.