1704 дня назадАнна

Добрий день! Скажіть будь ласка, я підписувала договір про встановлення випробовувального терміну, проте не писала заяви про прийняття на роботу , не давала трудової книжки і т.і. Ця робота мені не підходить і я хочу звільнитись до закінчення терміну , то чи повинна я відпрацьовувати 2 тижні?

Роботодавець юридична особа чи ФОП? Звільнення в період строку випробування відбувається в загальному порядку, тобто якщо у Вас немає поважних причин для негайного звільнення, роботодавець зобов"язаний звільнити Вас через 2 тижні після отримання від Вас повідомлення про бажання звільнитися.

Анна (автор вопроса)

Роботодавець ПП

Тоді роботодавця можна притягнути до відповідальності за неналежне ведення трудових книжок, оскільки після 5 днів роботи працівника, трудова книжка має бути заповнена і збарігатися у роботодавця, якщо це юридична особа.

Анна (автор вопроса)

Тобто я все ж можу звільнитись без відпрацювання у такому випадку, адже запису у трудовій немає як і моєї заяви про прийняття на роботу?

Якщо підписували трудовий договір, заява про прийняття на роботу не є обов"язково. Потрібно вияснити чи підприємство надсилало в податкову повідомлення про прийняття Вас на роботу, оскільки для роботодавця повідомлення в податку є важливим моментом при прийнятті працівника на роботу. Скільки часу Ви відпрацювали? Заробітну плату офіційно отримували?

Анна, нужно исходить из содержания договора, который Вы подписали, возможно, что Вас вообще не трудоустроили официально.

Анна (автор вопроса)

Ні, заробітну плату не отримувала Минув лише тиждень мого стажування

Р. М.

То есть зарплаты Конечно за 5 дней рабочих не получили и конечно никаких записей в трудовой -ни о приеме на работу, ни о увольнении??!!!.Жалуйтесь в прокуратуру в Держпраци -получит штрпаф работодатель ,а вы позже сможете подать в суд при желании- если время будет.

ВОобще в Украине Бесславно и Нечестно обращаются с работающими. Так если допустим Вы начали работать 15 июля, первую зарплату вы получите в августе в конце месяца. Работать месяц будете за свои кровные. Почти везде так. Нарушения рудового Законодательства налицо. Каждый ворой Рабоодатель-Мошенник, хитрила, коорый и налоговую и Держпраци и другие проверяющие организации Обдурить хочет -простым языком.

Годы Мошенников хитрых у власти привели к процветанию Хитрости,Мошенничества и Обхода Законов Украины Повсеместно.

Де у Вас зазначено про випробувальний термін? В трудовому договорі? Я думаю, що про укладення трудового договору Ваш роботодавець не повідомляв податкову, а тому Вас не працевлаштовано у визначеному порядк.

порядку

Анна (автор вопроса)

Дякую за відповіді)

При написании ответа используется разметка Markdown.