1731 день назадТетяна

В 2009 році був взятий кредит Приват банк в сумі 1500грн. Протягом двох років кредит сплачувався. Потім за складністю життя я не в змозі була платити кредит. В 2019 році був суд, але я про це не знала! Мені нарахували 100000грн боргу. Занесли в реєстр боржників. Пройшло 10 років! Через 10 років вони подали на суд. Як мені бути в цій ситуації? Дякую!

Якщо Ви недавно дізналися про рішення суду, Вам обов"язково потрібно подавати заяву про перегляд заочного рішення, пеня і проценти скоріш за все нараховані і стягнуті неправомірно.

Тетяна, Вам потрібно протягом 20 днів подати заяву про перегляд судового рішення, оскільки застосувати строк позовної давності можна тільки підчас судового процесу та за умови подання заяви до суду. Щодо виконавчого провадження, можна зупинити виконання, у разі скасування заочного рішення суду. Зараз є позитивна судова практика у кредитних спорах з Приватбанком на користь боржників, можна і розмір стягнення зменшити, і оскаржити інші вимоги банку, і строк давності застосувати. Боротись потрібно, звертайтесь до юриста, обрати можете на сайті та пишіть на електронну пошту.

При написании ответа используется разметка Markdown.