1689 дней назадАноним

здраствуйте. Мой муж угрожает мне что подделает справку о ттом что я психически больна и отберет дочь. Возможно ли такое???

можливо підробити і може, але це вже кримінальна відповідальність по ст. 358 ККУ......

~= А Д В О К А Т =~

То есть - возможно. Но и сопротивляться этому - также возможно.

ці всі маневри з "підроблю довідки" і таке інше - порожні погрози і як я "люблю" постійно вислуховувати це від замовників у сімейних справах, причому кожного разу нові видумки з протилежного боку

Здравствуйте. Вы имеете право обратиться в полицию с заявлением о насилии в семье, алименты взыскать в судебном порядке и определить место проживания ребенка с Вами.

Олег Херсон

Доброго дня! Пробачте, що пишу у вашому пості, проте маю протилежну ситуацію. Хотів би спитати, як, навпаки, змусити колишню пройти обстеження? Проживає окремо у квартирі своєї мами. Після розлучення дитина проживає з нею. Останній півроку чинить перешкоди у спвлкуванні з донькою. Майже кожного місяця колишня теща телефонує мені і розповідає про свою доньку різні речі. На кшталт, що та зупиняє онуку в кімнаті і не дозволяє спілкування ні з ким, навіть з бабусею. Постійно ображає і бажає смерті тещі і своїй старшій сестрі. Годує дитину тільки сама, не дозволяє бабусі хоч чим-небудь, поки вона на підобітках. Під час моїх візитві відбуваються спілкування через зачинені двері і погрози виклику поліції. Аліменти сплачуюю. Ситуація з колишньою неоднозначна, переживаю за здоров'я доньки. Дякую заздалегідь!

Доброго дня, Олег. Вам потрібно звертатись до суду з позовом про визначення порядку та способів Вашої участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею. Бабуся теж має право звернутись до суду за захистом своїх прав на спілкування з онукою та участі у її вихованні. Можна звернутись і до органів опіки, однак, за невиконання їх рішення, контролю та відповідальності не передбачено, тому краще отримати рішення суду.

При написании ответа используется разметка Markdown.