1714 дней назадЛилия

Розрахункові виплачено через 3 мисяці після звільнення. Середній заробіток за весь час затримки не нараховувався. Куди мени звертатися щоб допомогли з підприємства стягнути належні мені кошти.

Доброго дня, Лілія. Це тільки за рішенням суду можете стягнути з них ці кошти, попередньо подавши заяву про їх виплату роботодавцю.

Лилия (автор вопроса)

Зразу до суду йти? Прокурор до якого я зверталась за консультацією чомусь направив мене з заявою до полції ( заява з проханням про відкриття кримінальної справи проти бухгалтера, який не зробив відповідний розрахунок)

Поліція та прокуратура не займається поверненням та стягненням грошей, тому Ви можете заявити в поліцію про злочин, проте кошти за це не отримаєте, і бухгалтер не буде за це відповідати, оскільки це обов"язок роботодавця.

~= А Д В О К А Т =~

Але кошти таки можна отримати після звернення в поліцію теж, якщо цей злочин поліцією буде належно розслідуваний та доведений (є ж відповідні статті КК У) та справа буде направлена в суд. Тоді по цій же кримінальній справі подається "цивільний позов у кримінальній справі", який судом по кримінальній справі і задовольняється. Але тоді не просто цивільні правовідносини мають місце і відшкодування, а ще й злочинець буде кримінально покараний щоб іншим неповадно було.

Але можете і окремий цивільний позов подавати (вирішувати ініціатору) - проте без кримінально-карного "підкріплення штанів" - вони можуть швидше "з вас впасти" у цій просто цивільній справі. Адже "в поліцію" зловмисники ще й морально опасаються потрапляти на допити ніж просто "культурно" та "цивілізовано" приходити до суду по виключно цивільній справі...

При написании ответа используется разметка Markdown.