1710 дней назадВладислав

Доброго дня! Опишу ситуацію. Моя дівчина офіційно працює продавцем-консультантом у магазині годинників торгового центру. В четвер 15.08 у неї купили годинник, вартістю 10 010 грн., оплачували картою Приват банку. Через свою неуважність, вона ввела суму 1 010, яку власне і було списано (Посміхнулась при вводі пін-коду, можливо побачила помилку). Жінка-покупець одразу після оплати пішла. Після виявленої помилки, моя дівчина подзвонила власникам магазину, які в свою чергу звернулися до банку. Банк пробує зв‘язатися з цією жінкою, але досі безуспішно. Саме в той день вона раніше планувала написати заяву на звільнення, тому що знайшла кращу роботу і домовилася працювати вже з 31.08. Вона про це повідомила власників в той день, але вони сказали зачекати. Вчора 19.08 вона надіслала заяву на звільнення, після чого їй подзвонила менеджер і сказала методи вирішення: 1. Звільнитися але віддати з своєї кишені неоплачених 9 000. (майже 2 зарплати) 2. Залишитися працювати ще 3 тижня, бо саме до цього часу можливо все вирішиться.

Підкажіть будь ласка, як бути в цій ситуації. Ми можемо віддати 9 000, але чи після цього вони продовжать розбиратися з цією ситуацією, і чи все-таки повернуть наші кошти. Чи краще звернутися особисто в правоохоронні органи для вирішення цієї проблеми?

Аноним

Интересно, что еще было в чек вместе с часами, стоящее 11 или 110 гривен?

Р М

Сумма покупки выбита на чеке-не 10 010 гривен ,,,девушка при желании оспорит в суде ваше обращение в правохранительные органы ....при условии доли мошенниесва в ее душе. Но в стране по Нищете № 1 все возможно.В Украине и англе схитрит при Вычсоченных ценах и мизерных зарплатах .

Р М

Сумма покупки выбита на чеке-не 10 010 гривен ,,,девушка при желании оспорит в суде ваше обращение в правохранительные органы ....при условии доли мошенниесва в ее душе. Но в стране по Нищете № 1 все возможно.В Украине и англе схитрит при Вычсоченных ценах и мизерных зарплатах .

Доброго дня, Владислав. Ваша дівчина має право на звільнення з роботи, враховуючи, що вона вже написала заяву, то має значення її зміст, за законом передбачено, що вона може звільнитись повідомивши роботодавця за 14 днів до звільнення, якщо у неї не має поважних причин, передбачених у ст.38 КЗпП. Вимоги роботодавця є неправомірними, вона не зобов"язана нічого чекати, і кошти не повинна повертати, треба з"ясовувати чи був укладений договір про повну матеріальну відповідальність чи ні, від цього залежить у якому розмірі вона буде відповідати за недостачу, за свою помилку. Примусово з неї зможуть стягнути тільки у судовому порядку. Однак, роботодавець, навряд чи буде звертатись до суду з цих підстав, тому зараз і здійснює психологічних тиск на дівчину. Якщо її права як працівника будуть порушені, проведуть звільнення без дотримання вимог закону або не видадуть трудову книжку, не проведуть розрахунок у день звільнення, дівчина має право звертатись до суду за захистом, вимагати стягнення усіх виплат та компенсацію за їх затримку, щодо незаконного звільнення - може оскаржити протягом одного місяця. Якщо дівчина продовжить працювати після вказаної дати звільнення, договір не буде припиненим і буде вважатись, що вона прийняла рішення продовжувати працювати, тоді потім знов треба буде повідомляти про звільнення за два тижні.

При написании ответа используется разметка Markdown.