1702 дня назадАноним

Мій чоловік купив квартиру у шлюбі з першою жінкою. Після розлучення квартира залишилася йому. Зараз хочемо її продати та купити нову. У чоловіка є двоє дітей (один повнолітній, інший ні) та стара матір, а також колишня дружина. У разі смерті чоловіка, хто матиме право на це житло? Як оформити документи, щоб єдиним спадкоємцем була я?

Як зрозуміти після розлучення квартира залишилася йому? Може після поділу майна подружжя Ваш чоловік став власником всієї квартири? Спадкоємцями за законом першої черги є другий із подружжя, батьки і діти. Єдиним спадкоємцем на спадкове майно можна стати у випадку наявності заповіту, але не завжди, оскільки можуть бути спадкоємці, які мають право на обов"язкову частку (малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки).

Аноним (автор вопроса)

так, після поділу майна подружжя. Тобто, ваша відповідь: НІЯК? я змушена буду сплатити компенсацію як мінімум двом людям, наразі? а як суд може змусити мене це зробити, якщо, наприклад, я не працюю? прибутків нема...

Чому ніяк? Ви про заповіт чули, читали? Компенсацію Вас не будуть змушувати сплачувати, спадкоємець, який буде мати право на спадщину, зможе успадкувати свою частку, а потім йому вирішувати як розпоряджатися своєю часткою, може Вам продати, може подарувати, а якщо його частка власності квартири буде незначною і він буде забезпеченим іншим житлом, можна позбавити його частки шляхом компенсації її вартості (але це в далекому майбутньому, а поки побажаємо Вашому чоловіку многая і благая літа).

При написании ответа используется разметка Markdown.