1617 дней назадАноним

Доброго дня. Я одружена з чоловіком у якого є двоє дітей від попереднього шлюбу і мама. Хочу купити авто, як мені його оформити, щоб у разі смерті чоловіка його родичі немали на нього прав? а також, хочемо купувати квартиру, які документи потрібно підписати чоловіку, щоб у разі його смерті лише я була власницею нерухомості?

або шлюбний договір, згідно якого таке майно буде Вашою особистою власністю, або за договором дарування, або (якщо мова про те, щоб у разі саме смерті чоловіка не мали прав), то заповіт, тільки останнє - найбільш не надійний варіант, в т.ч. через право обов*язкової частки родичів тієї ж черги спадкування

Аноним (автор вопроса)

а якщо чоловік ніби як купить і подарує мені? чи буде вважатися авто моїм і родичі не зможуть вимагати своєї частки у разі смерті чоловіка? родини, яка б мені могла ніби як подарувати, то немає..(мами, тата.....)

погана ідея з огляду на податки при таких угодах і те, що придбане в шлюбі буде спільним майном

~= А Д В О К А Т =~

Краше зразу подарувати мають вам, адже так значно менше буде витрат за переоформлення.

купувати їй просто ось так, без додаткових документів (про які і питання) не можна, це буде спільне майно подружжя! Це що, день відповідей навпаки від адвоката?

Аноним (автор вопроса)

я немаю родичів! мені ніхто не може подарувати..., а довіряти першому стрічному, чи навіть другу теж не можу. Бо всі вже мають офіційних чоловіків, жінок, дітей....і може ж бути теж питання з документами при акті дарування. Тому шукаю шлях оформлення такий, щоб майно було лише моє. І не в разі розлучення, а у раз смерті чоловіка його діти від попереднього шлюбу не претендували на те, на що я працювала десять років

~= А Д В О К А Т =~

ПОДАРУВАТИ потрібно !!! Дарувати може хто завгодно, не лише родичі!!! Це є акт вільного волевиявлення обох сторін і податки чи державні інтереси це ніяк не займає. Можна оформити дарування і тоді буде тільки ваше, так як подарунки не входять в спільне майно подружжя навіть і при розлученні, А тим більше після смерті. І економія на лишньому "другому" переоформленні - для чого платити дорого за два переоформлення?

Аноним (автор вопроса)

я йду в автосалон, даю гроші за авто, його оформляють на мою співробітницю...., а потім вона зникає....або морозиться. Доказів нема, що гроші мої..., Або вона швидко переписує все на своїх дітей.

При написании ответа используется разметка Markdown.