1613 дней назадАноним

Виникла така проблема. Минулого року лежав в лікарні, коли отримав виписку зі стаціонару, побачив, що там немає рентгену легенів й консультації пульмонолога, хочу мені це робили й дивися лікар-пульмонолог. Тоді не надав цьому уваги. Але зараз, на консультації в іншій лікарні, в мене знайшли серйозну хворобу легень, згідно заключення лікаря, можливо, вона тоді починалася, у 2018, треба дивитися записи лікарів. Зіткнувся з тим. що головний лікар відмовляє мені на підставі того, що це "історія хвороби - власність лікарні й тільки за рішення суду я можу її отримати". Чи є законними такі дії головного лікаря? P.S. Згідно Цивільного кодексу: стаття 285. Право на інформацію про стан свого здоров'я 1. Повнолітня фізична особа має право на достовірну і повну інформацію про стан свого здоров'я, у тому числі на ознайомлення з відповідними медичними документами, що стосуються її здоров'я. Це розповсюджується на історію хвороби, чи дійсно, як каже головний лікар, це їх власність і я не маю право її навіть дивитися без рішення суду?

маєте право не лише знайомитись, а й робити фото, копіювати і тд, хочете, можу навіть обгрунтування правове скласти, звісно, не безкоштовно

Аноним

Какой хитросделанный главный врач! Конечно имеете право ознакомиться ! Пишите письменный запрос гл.врачу для начала - пусть письменно ответит.

Аноним (автор вопроса)

Не "хитросделанный" а "предусмотрительный". Явно там намутили что-то и он боится теперь за свою задниицу, если пациент получит доступ к этим документам.

вимагайте і навіть поліцію можна викликати щоб зафіксувала момент відмови

При написании ответа используется разметка Markdown.