1625 дней назадСергій

Доброго дня! Є запитання. Спробую "обмалювати" ситуацію: В мене є друг, який здав на права, але на даний момент не має автомобіля. Він знає, що якщо не керувати авто протягом 2-х років то потім треба буде здавати на права повторно. Запропонував мені щоб я оформив на нього довіреність на право керування транспортним засобом і тоді йому не треба буде через 2 роки знову здавати на права... Чи можна так зробити і які документи для цього потрібні? Поясніть будь ласка!

а как и кто сможет проверить водил человек машину или нет !???)))) ваш друг что то замішляет , нет такого понятия если не водил значит надо на права пересдать. права действительны 30 лет !!!!!!

Сергій (автор вопроса)

Анна, дякую Вам за відповідь! Ось ознайомтеся будь ласка: "Нововведення в ПДР здійснюється внаслідок постанови Кабміну №885-2017. Текст цієї постанови свідчить про внесення змін до «Положення про порядок видачі водійських посвідчень». Цей же документ регламентує дозволену швидкість для ТЗ тих водіїв, які мають так звані «тимчасові» посвідчення – до 70 км/год. Насправді ж у тексті постанови дублюється формулювання вимог тих же ПДР: «водієві, що має стаж керування ТЗ до 2-х років за межами населених пунктів дозволяється їздити зі швидкістю не більше 70 км/год» (пункт 12.6 «б»). Загалом, відповідно до Положення 340-1993, водіям радять «перечекати», тоді як в ПДР ясно вимагається стаж, який мають підтверджуватися наявність автомобіля у власності чи трудового договору, в якому прописаний статус «водій», тощо.

При аналізі дії обох вищезгаданих документів можна зробити висновок, що водієві-новачку можна просто не починати водіння до того терміну, як спливуть 2 роки. Тоді він, відповідно, нічого не порушить і зможе отримати водійське посвідчення на 30 наступних років. Проте, для такого вирішення питання необхідний стаж водіння, аби зняти обмеження руху до 70 км/год, чітко прописане в Правилах."

Потрібен стаж водіння!

P.S. Зразу прошу вибачення, але не розумію, як юрист може писати на стільки не грамотно!!! Даний факт відразу "відштовхує" від Вас як від спеціаліста!!!...

спасибо за ответ))) но на учителя филолога вы тоже не тянете ....))))

При написании ответа используется разметка Markdown.