1613 дней назадОлександр

Що мені робити коли я хочу провести каналізацію міську і Водоканал говорить чому на топографічній зйомці перед ділянкою є огорожа і пише город. Я відповідаю що людина яка проживає не подалік зробила самозахват і говорить що колись він тут мав город перед розподілом ділянок для коперативу.

Аноним

Он может говорить что угодно - прав собственности на участок нет - самозахват.

Олександр (автор вопроса)

А що я маю робити. Куду звертатися щоб мені дали дозвіл на прокладання інженерних комунікацій чер ділянку яка загороджена. І чи мохна якось на законих підставах розгородити перед своєю ділянкою сітку яку поставив мешканець стверджуючи що він має право користуватиця.

Аноним

Право собственности (приватизация) и право пользования - разные вещи. Даже право пользования должно быть документально подтверждено - решение сельсовета напр. Пишите соседу заявление с просьбой предоставить копии документов на право владения\пользования земельным участком в течении ...дней. Одновременно уведомляйте - при отсутствии ответа и документов приступаете в проведению коммуникаций. Документов нет - прокладываете. потом забор ставите на место. с землей пусть разбираются кому надо.

Аноним

Или попробуйте договориться по-хорошему: прокладываете коммуникации и восстанавливаете траншею. забор и т.д.

Олександр (автор вопроса)

Сьогодні пішов в ЦНАП м.Львова і замовив довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними форми 6-зем). Чи можна на підставі такої довідки якщо в ній буде писати що це землі загального користування претендувати на неї мотивуючи тим що хочу зробити благоустрій перед своїм будинком. Мова йде не про великий кусок територіє. Загороджено перед моєю ділянкою 6 метрів у всю ширину моєї ділянки.

Олександр (автор вопроса)

Я хочу правомірно добитися результату і щоб розгородили перед моєю ділянкою сітку, далі зробити собі хороший кований забор і щоб я міг зі сторони вулиці перед своєю ділянкою пройти. Даже банально пофарбувати його а не постійно просити людину яка загородила собі перед моєю ділянкою не великий кусок землі і закрила її на замок. А то виходить що я маю дивитися через свій забор як в нього росте на городі його городина і стирчать тички з пасольою.

Олександр (автор вопроса)

А хто може надати мені право користування на законних підставах даною ділянкою і видати якісь документи. Наголошую я не претендую на приватизацію даної ділянки. Бо якщо логічно розглядати то даже на топографічній зйомці видно що вона розміщена перед моєю ділянкою яка приватизована в червоних лініях.

~= А Д В О К А Т =~

Це потрібно вирішувати через суд.

При написании ответа используется разметка Markdown.