1613 дней назадАноним

У батька є генеральна довіреність на авто, в якій вказано, що він може розпоряджатись на свій розсуд, а також вказано, що може продати авто (він купив авто і отримав гендовіреність як гарантію права розпоряджатись ним, але вже скоро стікає її строк). Чи може він з такою довіреністю продати авто без згоди власника?

можно и нужно

Аноним (автор вопроса)

Спасибо

Аноним (автор вопроса)

Без участі власника продаж — це єдиний спосіб «легалізувати» своє право на авто? Наприклад, продавши члену сім'ї, він вирішить проблему, що стікає строк дії довіреності і вже можна буде користуватись в сім'ї, написати нову довіреність чи перепродати.

~= А Д В О К А Т =~

НІ, не єдиний. Ще можна дочекатись смерті справжнього власника автота потім довго і нудно мати справу з його всіма спадкоємцями, які може дадуть нову довіреність, а може й не дадуть, а зажадають повернення майна собі. Адже довести сплату батьком грошей за авто очевидно немає чим? То спадкоємці подумають що ніяких грошей за авто і не платилось, а це авто - просто є їх законне спадкове майно.

А ще власник і сам може відкликати цю довіренність і зажадати авто назад, "забувши", що була оплата. Адже людина може забувати (склероз там чи ще щось). Тому що ваш батько не купив авто, оскільки не оформив належно купівлю.

Аноним (автор вопроса)

Зрозуміло. Так, ми вже теж подумали про це. Дякую за відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

Про "це" потрібно "думати" зразу, а по іншому для чого було так вчиняти? Щоб потім перероблювати?

Зверніть увагу на ст.238 ЦКУ, де вказані обмеження щодо дій представника у своїх інтересах, це стосовно відчуження членам своєї родини:

Стаття 238. Правочини, які може вчиняти представник

1.Представник може бути уповноважений на вчинення лише тих правочинів, право на вчинення яких має особа, яку він представляє.

2.Представник не може вчиняти правочин, який відповідно до його змісту може бути вчинений лише особисто тією особою, яку він представляє.

3.Представник не може вчиняти правочин від імені особи, яку він представляє, у своїх інтересах або в інтересах іншої особи, представником якої він одночасно є, за винятком комерційного представництва, а також щодо інших осіб, встановлених законом.

096 631 12 61

Анна -юрист -интересно ответила -можно и нужно. И подставить очередного покупателя???? Нужно искать хозяина =Надеюсь Живой он и делать новую генеральную доверенность!

При написании ответа используется разметка Markdown.