1573 дня назадСтанислав

Здравствуйте!

Я - аспирант государственного университета и работаю неполный рабочий день в негосударственной компании. Мне предлагают устроится ассистентом в этом же университете.

Законодательство же немного неоднозначно. Согласно п. 14 постанови Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства про оплату праці» від 24.12.99 р. № 13: "Робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах." Согласно Постанові №882 Кабінету Міністрів України "Питання стипендіального забезпечення": "Клінічні ординатори, асистенти-стажисти, аспіранти, докторанти мають право на роботу у режимі неповного робочого часу (але не більш як на 0,5 ставки за займаною посадою). При цьому академічна стипендія, призначена відповідно до цього Порядку, виплачується у повному обсязі."

Можно ли объединить два места работы и учебу в аспирантуре? Если нет, то можно ли предоставлять услуги той негосударственной компании в другой форме (например, ФЛП), работать ассистентом и учится в аспирантуре?

Спасибо!

При написании ответа используется разметка Markdown.