1575 дней назадАноним

Допоможіть будь-ласка.Маю дві дитини є судове рішення щодо стягнення з батька аліментів на них.З'явилася 3 дитина і хочу щоб також на неї виплачували аліменти.Але батько дітей хоче їхати за кордон і офіційно влаштовуватись на роботу.Що робити і як стягувати з нього аліменти якщо він за кордоном і в якій валюті будуть надходити ці аліменти?

Віка

Аналогічна ситуація! Колишній проживає в Криму,5 рокув не отримую аліменти(з моменту анексії Криму),куди звертатись,що робити?

~= А Д В О К А Т =~

Хіба що до приставів РФ.

Доброго дня. Виїзд закордон не перешкоджає стягненню аліментів, можна через представника за довіреністю звернутись до суду за місцем знаходження платника аліментів з заявою про видачу виконавчого листа та виконання рішення іноземного суду на території цієї країни або в загальному порядку з позовом про стягнення аліментів. Щодо Автономної Республіки Крим, можна оголосити його у розшук в Україні та отримувати у цей період матеріальну допомогу на дитину, звернувшись до державного виконавця, отримати довідку, що Ви аліменти півроку не отримуєте, та звертатись до УПСЗН, через представника в Криму звернутись до суду за місцем знаходження платника аліментів, та стягувати там з нього кошти, отримувати їх на рахунок у банку, та перераховувати в Україну, можна , навіть, не виїжджати до Криму.

Аноним

По місцю проживання я зверталася до державного виконавця, у видачі довідки мені відмовили.

Аноним

Що таке УПСЗН?

Треба оскаржити бездіяльність державного виконавця, Управління праці та соц.захисту населення (УПСЗН).

Аноним

Мені аргументували відмову у видачі довідки тим, що виконавчий потрібно пред'явити в м. Сімферополь. І довідку мені повинні видати Кримські держ виконавці.

~= А Д В О К А Т =~

Ото ж бо! До приставів РФ в м. Сімферополі (саме так в Росії називаються держ. виконавці). Адже рішення суду України вже наявне, тому в суд (РФ чи України) ще раз звертатись не потрібно. Адже між РФ та Україною все ж існує міжнародна конвенція (договір) про взаємодопомогу у правових питання обох сторін (держав) договору.

При написании ответа используется разметка Markdown.