1572 дня назадЮлія

Доброго вечора. Чоловік купив квартиру, вказав, що за свої гроші, я підписала заяву ,що так, не претендую. В нас є спільна маленька донька, у чоловіка від попереднього шлюбу ще є діти. Чоловік хоче подарувати дану квартиру нашій доньці. Ну або оформити заповіт на нашу спільну доньку. Скажіть,що і як краще оформити, щоб коли чоловіка не стане, дана квартира перейшла у спадок лише нашій спільній дитині? Чи можна оформити договір дарування на нашу доньку і в цьому договорі прописати, що квартира переходить у власність дочки лише коли дарувальника не стане(помре)?

Аноним

Дарение и наследование разные вещи. Дарение - сразу. наследование после смерти. Жизнь длинная и не предсказуемая, поэтому лучше сейчас оформить договор дарения.

Юлія (автор вопроса)

Це я розумію, що краще дарування-я запитую інше: чи можна в договорі дарування прописати що після смерті дарувальника квартира стає автоматично дончиною??? Чи можна таке написати??

Юлія (автор вопроса)

Що саме після смерті дарувальника , не раніше

Аноним

Заповіт можуть оскаржити діти від першого шлюбу, а договір дарування ні.

Юлія (автор вопроса)

Будь ласка, прокоментуй грамотно моє питання, а не всі підряд які тіпа шось розуміють, питаю КОНКРЕТНО: ЧИ МОЖНА ЗАРАЗ В ДОГОВОРІ ДАРУВАННЯ ПРОПИСАТИ, ЩО КВАРТИРА СТАНЕ ДОНЧИНОЮ ЛИШЕ ПІСЛЯ СМЕРТІ ДАРУВАЛЬНИКА-БАТЬКА?

~= А Д В О К А Т =~

Це не стандартний договір, його потрібно розробляти персонально та не безкоштовно, тому й не коментують. Звертайтесь індивідуально на ел.пошту з профілю.

Аноним

Обратитесь к частному нотариусу - консультации бесплатно. Вам скажут точно.

Добрий вечір! Умова в договорі дарування про перехід у власність майна після смерті дарувальника буде нечинною, оскільки за договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов'язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність, а розпорядження щодо подальшої долі майна після смерті власника вказується власником у заповіті.

~= А Д В О К А Т =~

Ото ж бо! Це не стандартний договір, його потрібно розробляти персонально та не безкоштовно. Звертайтесь індивідуально на ел.пошту з профілю, оскільки правовий вихід все ж є, потрібно лише до юриспруденції додати творчий підхід..

При написании ответа используется разметка Markdown.