1543 дня назадНеизвестный

Вітаю. Я вже задав такого роду питання. У 2018 році, за спільною домовленістю між спадкоємцями, один з них мав бажання подарувати 1/3 частину паю на користь іншого. Але діяв мораторій на відчуження права власності. 1 січня, цього року він повинен бути призупинений. Чи не продовжився він та чи наразі є можливість оформити дарчу на землю? Дякую.

Аноним

спільна домовленість між спадкоємцями оформляется сразу, при оформлении наследства - один отказывается от части пая в пользу другого. Теперь ждите у моря погоды....

Неизвестный (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Наразі питання стоїть так, що єдиною перешкодою для нас, є мораторій. Зараз він має законну силу, від 1 січня цього року?

Мораторій діє, оскільки згідно п.п.б п.15 Перехідних положень Земельного кодексу України до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, не допускається: купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну (міни) відповідно до частини другої статті 37-1 цього Кодексу земельної ділянки на іншу земельну ділянку з однаковою нормативною грошовою оцінкою або різниця між нормативними грошовими оцінками яких становить не більше 10 відсотків та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, а також крім зміни цільового призначення (використання) земельних ділянок з метою їх надання інвесторам - учасникам угод про розподіл продукції для здійснення діяльності за такими угодами. Закон про обіг земель сільськогосподарського призначення не прийнято, тому заборона відчуження перелічених земельних ділянок є чинною.

~= А Д В О К А Т =~

Однак існують схеми (у правовому полі причому!) як практично реалізувати ваш задум. Звертайтесь персонально на ел.пошту з профілю.

При написании ответа используется разметка Markdown.