1539 дней назадАноним

Підскажіть будь ласка я з дитиною приписаний в квартирі але мене туди не пускають жити родичі без пояснення вагомих підстав та причин. Жінка не приписана там але ми офіційно одружені і є спільна дитина 2 роки. Що порадите зробити в такому випадку? Як відбити свої права офіційно? Аде не вступати мені в бійки. Хочеться зробити все на рівні закону.

Добрий ранок. Вам потрібно звертатися в суд з позовом про усунення перешкод в користуванні житловим приміщенням, спочатку забезпечте себе доказами, про те, що не пускають в приміщення - виклик в поліцію, присутність свідків під час недопуску.

Доброго дня. По закону вселитись можна буде лише на підставі рішення суду, з приводу порушення прав дитини ще можна залучити орган опіки та піклування, та заявити вимоги про відшкодування завданої шкоди, внаслідок того, що Ви були позбавлені можливості користуватись своїм майном, якщо Ви є власником.

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую , зрозумів що я з дитиною маю право туди вселитись. Ще питання чи жінка як мама дитини якій немає 3 років може також там проживати ?

~= А Д В О К А Т =~

З жінкою так просто не вийде. Єдине, що можна застосувати, коли ви вже вселитесь через рішення суду, це те, що ви маєте право приводити по місцю свого проживання (прописки) будь-яких "гостей", як і будь-хто з проживаючих. Причому ніде не зазначено скільки ваші "гості" можуть перебувати з вашого дозволу (включаючиночівки). Ви не зобов'язаний також погоджувати зазделегідь час перебування ваших "гостей" з іншими проживаючими чи навіть із власниками житла. Доводити їм, що ваша дружина там фактично "незаконно постійно проживатиме" - їм теж прийдеться доводити тільки через суд і це буде не просто їм доводити, особливо при хорошому адвокатові з вашої сторони, а тим більше щодо її оііційного виселення при наявності неповнолітньої дитини. Але приготуватись прийдеться і до "непарламентських" дій і з їх сторони, у вас (як і у них аналогічно) є право на захист ваших інтересвв усіма законними та доступними адекватними засобами!

Аноним (автор вопроса)

Дуже вдячний вам за допомогу!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.