1549 дней назадАноним

Вітаю. Маю прострочення за кредитом в одному з банків України. Стали надходити від банку смс з текстом: "відправлено запит до НБУ на блокування всіх ваших рахунків, та рахунків ваших родичів, в тому числі пенсійних, до повного богашення боргу". А також смс з текстом: "за вашою адресою буде здійснено візит служби безпеки банку для перевірки фінансово-матеріального стану та сімейного положення". Наскільки це взагалі можливо - блокування всіх рахунків, в тому числі рахунків родичів та навіть пенсійних за запитом одного банку до НБУ? Чи є подібні дії законними?

Аноним

На заборе тоже написано и что?

Аноним (автор вопроса)

Тут є юристи? Чи тільки тролі диванні?

~= А Д В О К А Т =~

Родичі можуть відповідати за ваші борги тільки якщо вони були офіційно поручителями. Інакше ні. А щодо вас, то вони (банк) як можуть так і бажають отримати від вас заборгованість. Далі можуть навіть подати в суд. Адже не можна бути боржником повністю безнаказано та без наслідків.

Аноним (автор вопроса)

Дякую Вам за відповідь. Правильно я розумію, що в такому випадку, банк не може заблокувати всі рахунки в усіх банках просто за поданням заяви до НБУ, без поперднього судового рішення?

При написании ответа используется разметка Markdown.