1526 дней назадМарк

Згідно ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу", стаття 18: "Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України: -батько або мати, рідний (повнорідний, неповнорідний) брат або сестра яких загинули, померли або стали особами з інвалідністю під час проходження військової служби або зборів військовозобов'язаних. Призовники, які мають право на звільнення від призову на цій підставі, можуть його не використовувати."

Мій батько під час проходження військової служби у радянській армії отримав інвалідність 3-ї групи (усі документи, заключення комісії є). "Дякуючи цьому", його три рідних менших брати були звільнені від проходження військової служби. Справа в тому, що мій батько за власним бажанням не проходив перекомісію за групою інвалідністі.

Мені 24 роки і мають надіслати призов до армії. Чи маю я також право бути звільненим від строкової військової служби на підставі вищезгаданої статті? І чи обов'язковим є наявність у батька групи інвалідності на момент подання заяви про звільнення від мене?

Буду дуже вдячним за обгрунтовану юридично відповідь

~= А Д В О К А Т =~

Звичайно потрібно мати документи про інвалідність батька на даний час...

Ви будете вимушені з'явитись у військомат з відповідними документами. У разі відсутності актуальних документів про інвалідність батька, буде відсутня і причина звільнення від строкової служби. Таким чином, Вам варто вже зараж про це подбати і зробити перелік необхідних документів.

~= А Д В О К А Т =~
  • зараз...
~= А Д В О К А Т =~

**зараз

При написании ответа используется разметка Markdown.