1543 дня назадВадим

Доброго дня! В мене така ситуація слалася з дружиною розійшлися 11 місяців тому. У нас є спільна дитина якій 5 років, вона проживає весь цей час зі мною. Так склалося що вона не цікавиться дитиною і ніяк не допомагає. Сама запропонувала мені що напише відмову від дитини на мою користь, а я не знаю як правильно зробити в цій ситуації. Ходив в опікунську службу там мені сказали тільки через суд. Але мати сама пише відмову це ж не те щоб її позбавляють материнства відповідні служби. Але тому не вірю так як мер нашого міста це племінник моєї минулої дружини, маю підозру що на відповідь він повпливав якось. Підскажіть будьте ласкаві що мені робити як правильно. Щоб потім вона не колотила ні мною ні впливала на психіку дитини. Дякую, чекаю Вашої відповіді.

Добрий день! Вас вірно проконсультували, потрібно позбавляти матір батьківських прав, звернувшись із позовом до суду, відмова від дитини не передбачена в законодавстві, передбачена відмова забирати дитину з пологового будинку.

Вадим (автор вопроса)

тобто якщо ми підемо до юриста аридично завірити її слова це марна витрата часу?

Вадим (автор вопроса)

Чи це може дати якись + на суді?

Це ніяких переваг не надає, мати дитини має право звернутись до нотаріуса та скласти заяву, що вона надає згоду на усиновлення дитини та на розгляд справи у суді про позбавлення її батьківських прав без її участі, зазначити, що вихованням дитини не займається. Однак, це не є відмовою від дитини, відмова взагалі заборонена законом ч.3 ст.155 СКУ, тільки суд може вирішувати такі питання за участю в судовому процесі органів опіки та піклування. Така заява у суді може бути лише доказом та волевиявленням щодо участі у судовому процесі.

При написании ответа используется разметка Markdown.