1512 дней назадАноним

Доброго дня. З мамою подавали заяви про прийняття спадщини після смерті батька, я інвалід 2 групи.Подавали у приватного нотаріуса.Сплатили 500 грн. Чи немає пільг у інвалідів 2 групи у такому випадку при сплаті держмита7

держмито там копійки ....бо рахується від неоподаткованого мінімума 17,00 грн

Аноним (автор вопроса)

А при оплаті послуги приватного нотаріуса інваліди другої групи не мають пільг?

державний чи приватний нотаріус значення не має, пільги є і там і там. саме держмито з вас не брали , а взяли за оформлення саме документів

Аноним (автор вопроса)

Це була просто заява про прийняття спадщини, документів не оформляли.6-місячний строк мине через 2 місяці.То як я зрозуміла інваліди від сплати послуг приватного нотаріуса не звільняються?

Аноним

Нет конечно.

з вас взяли за додаткові послуги нотаріуса . за оформлення заяви !!! тобто за її набрання, розпечатку та роботу нотариуса!!! за заведення та реєстрацію спадкової справи і так далі. Згідно статті 31 Закону приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між нотаріусом та громадянином або юридичною особою.

Оплата додаткових послуг правового характеру, що надаються нотаріусами і не належать до вчинюваної нотаріальної дії, провадиться за домовленістю сторін.

У відповідності до статті 19 Закону за вчинення нотаріальних дій нотаріуси справляють державне мито у розмірах, встановлених чинним законодавством.

За надання нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також технічного характеру справляється окрема плата у розмірах, що встановлюються Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповіді!

При написании ответа используется разметка Markdown.