1484 дня назадАноним

Хотів зняти кошти з картки але чомусь карта була пуста.Приходжу до банку вони говорять що суми яку я хотів зняти немає.Дали виписку а у ній вказані 3 транзакції за купівлю якогось товару.Цей товар я не купляв тим паче транзакції відбувались в нічний час.Що робити?

~= А Д В О К А Т =~

Очевидно використали ваш секретний трьохцифровий код, що на звороті карти для покупок по інтернету... Десь в магазі "засвітили" його чи ще якось. Необхідно подавати в поліцію про крадіжку, розслідувати хто саме "купив" той товар.

Arthur Vip Law Consulting

Доброго Вечора !

Звернутися з заявою до органів поліції (департаменту кібербезпеки), на підставі відповіді/бездіяльності до органів ДБР .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

До ДБР даремно (тільки загублений час!) - вони не наглядають за поліцією, це робить прокуратура.

Arthur Vip Law Consulting

Мені вже давно смішно від коментів шановного фахівця доморощеного, особливо щодо повноважень ДБР - щодо нагляду останнім за посадовими порушеннями/злочинами здійсненими такими ж фахівцями як він з поліції .

Відповідно : Закону України Про ДБР

Стаття 1. Державне бюро розслідувань

  1. Державне бюро розслідувань є державним правоохоронним органом, на який покладаються завдання щодо запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.

Все викладено професійно та фахово, читайте все вище є у повному обсязі . Про яке лобіювання йде мова - є законодавство яке чинне і діюче і його потрібно виконувати !

Стаття 5. Завдання Державного бюро розслідувань

  1. Державне бюро розслідувань вирішує завдання із запобігання, виявлення, припинення, розкриття і розслідування:

1) злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище відповідно до частини першої статті 9 Закону України "Про державну службу", особами, посади яких віднесено до першої - третьої категорій посад державної служби, суддями та працівниками правоохоронних органів, крім випадків, коли ці злочини віднесено до підслідності детективів Національного антикорупційного бюро України;

2) злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, заступником Генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури або іншими прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України;

3) злочинів проти встановленого порядку несення військової служби (військових злочинів), крім злочинів, передбачених статтею 422 Кримінального кодексу України.

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

І саме головне дія наказу ГПУ z0363-19, «Про затвердження Порядку організації діяльності прокурорів і слідчих органів прокуратури у кримінальному провадженні» на ДБР не застосовується і не буде застосовуватися ніколи .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Відповідно чинного діючого законодавства України

«Підслідність ДБР» здійснюється до :

Державне бюро розслідувань покликано запобігати, виявляти, припиняти, розкривати і розслідувати злочини, що вчинили:

І. Вищі посадові особи*:

Президент України, повноваження якого припинено;

Прем’єр-міністр України, член Кабінету Міністрів України, перший заступник та заступник міністра;

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Голова Державного комітету телеба чення і радіомовлення України;

Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Антимонопольного комітету України;

Голова Фонду державного майна України, його перший заступник та заступник;

член Центральної виборчої комісії;

народний депутат України;

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини;

Генеральний прокурор України, його перший заступник та заступник;

Директор Національного антикорупційного бюро України;

Голова Національного банку України, його перший заступник та заступник;

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, його перший заступник та заступник;

Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, його перший заступник та заступник;

Радник або помічник Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України;

суддя;

працівник правоохоронного органу; ( в цьому певному/даному випадку)

особа, посада якої належить до категорії "А", крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності Національного антикорупційного Бюро України.

ІІ. Службові особи НАБУ та САП*:

службові особи Національного антикорупційного бюро України;

заступник Генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури;

інші прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

*крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю НАБУ.

ІІІ. Особи, які вчинили військові злочини, крім передбачених статтею 422 Кримінального кодексу України.

Arthur Vip Law Consulting

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

З повагою до вас... Так причому тут функція процесуального НАГЛЯДУ за діяльністю поліції, яку насправді таки й здійснює прокуратура (і завжди здійснюваоа!!!) до іншої функції - розслідування кримінальних злочинів, вчинених в тому числі і співробітниками поліції ??? Адже це дві різні функції, в даному питанні автора якраз і йде мова не про злочин поліцейських, а про лише необхідність наледного процесуального нагляду за роботою поліції, чи слідчих поліції, що і має здійснювати виключно тільки прокуратура. Це її функція, а не ДБР.

~= А Д В О К А Т =~

*належного

При написании ответа используется разметка Markdown.