1491 день назадАртур

Підкажіть будь ласка я попав на шахрая знайшов на сайті авторіа автомобіль сподобався захотів замовити в результаті в загальному заплатив 107200 грн за доставку не маю ні авто ні продавця маю записані розмови з ним і номер карточки куди скідали кошти остання операція була 25.03.2020

Артур, потрібно звертатись з заявою до поліції про вчинення шахрайства та готувати цивільний позов до тієї особи, якій Ви перерахували кошти, оскільки вони підлягають поверненню, як отриманні без достатньої правової підстави. Звертайтесь до юриста для ведення справи.

Артур (автор вопроса)

А якщо не знаю прізвища імені тільки маю номер карточки монобанку на яку здійснювали переказ є можливість повернути

Аноним

Банк деньги не возвращает - возвращает получатель платежа.

Аноним

Банк деньги не возвращает - возвращает получатель платежа.

Обращаться в полицию, выяснять чья карта.

Артур (автор вопроса)

Наприклад вияснили чия карта а в шахрая грошей не має і що далі?

Аноним

через суд наложат арест на имущество

Артур (автор вопроса)

А гроші мені повернуть!!!

Тільки якщо суд задовольнить Ваші позовні вимоги.

~= А Д В О К А Т =~

Або скоріш за все розгляд цивільного позову окремо від кримінальної справи суд зупинить, до закінчення розслідування по "криміналу". А скільки буде тривати це - невідомо (від 2-3 місяців і до багатьох років). Адже його навіть не ідентифіковано! Тому спочатку це потрібно зробити по кримінальній справі, а вже потім послідовно інші дії.

Артур (автор вопроса)

Цікаво а можна подати позовну заяву до суду на авторіа за те що вони допустили шахрая він був на сайті 4 дня поки його заблокували

Богдан

Після того, як набере законної сили рішення суду про визанння цієї особи винуватою в скоєнні шахрайства, звичайно ж можна.

~= А Д В О К А Т =~

Як автори могли знати хто шахрай, а хто ні??? Тому потрібно доводити ДОКАЗАМИ вину авторів, що вони свідомо знали, що шахрай і допустили. А це є практично неможливо довести, а може й реально таке не мало місце бути. Тобто автори свідомо про подібне не знати і їх вини ніякої тому немає.

При написании ответа используется разметка Markdown.