1483 дня назадАноним

подскажите, есть ли какие-то юридичиские сроки обжалования решения областной ВВК по приписке допризывника? Мы не согласны с категорией освидетельствования. Чтобы не пропустить- в связи с этим карантином?

~= А Д В О К А Т =~

Есть сроки исковой давности для суда, или в военную прокуратуру (там нет сроков, но толку меньше). Детальнее - персонально, платно.

Arthur Vip Law Consulting

Здравствуйте !

Висновки військово-лікарської експертизи оформлюються свідоцтвом про захворювання, довідками ВЛК, протоколами засідань ВЛК про визначення причинного зв’язку захворювання, поранень, контузій, травм, каліцтва тощо. Аналізуються та співставляється з реальною картиною обстеження призовника всі медичні довідки/виписки/висновки обстеження/лікування захворювань/захворювання з загального медичного закладу . Рішення ВЛК військово-лікарська комісія можуть бути оскаржені в наступному порядку : - 1. Гарнізонна регіонна ВЛК та ЛЛК районна (міська) військового комісаріату ; Рішення військово-лікарської комісії гарнізону, госпіталю можуть бути оскаржені в військову-лікарську комісію регіону по територіальному принципу на обов’язкових засадах до обстеження призовника у військово-медичному закладі і тільки у стаціонарі ; або відповідно до Центральної ВЛК МОУ (не пізнішена 30 діб від останнього медичного стаціонарного дослідження призовника у профільному військовому медичному закладі відповідно дії «особливого періоду» в Україні .

    1. Госпітальна ВЛК та єкспертна комісія ЛЛК щодо перегляду ; Рішення ВЛК можуть бути оскаржені до Центрального органу ВЛК в м. Києві,вул. Госпітальна 16, і тільки на підставі висновку останнього медично-експертного обстеження у госпіталі . Після всього зазначеного лише у судовому порядку (але відповідно останнього медичного експертного висновку ...) .

      п. 3, п. 2.12 У спірних питаннях, пов'язаних із незгодою призовника з висновками лікарів, які залучаються до медичного огляду призовників, питаннях контролю за об'єктивністю висновків лікарів за рішенням штатної ВЛК призовник може бути направлений на контрольне обстеження у військовий лікувальний заклад. п. 4, п 2.12 У воєнний час (під час особливого періоду) відстрочка від призову за станом здоров'я може надаватися призовникам на строк до 2 місяців. За медичними показаннями вона може бути продовжена на 2 місяці і втретє - на такий самий термін. Після закінчення відстрочки проводиться медичний огляд призовників для вирішення питання придатності до військової служби.

    1. Рішення Центральної ВЛК можуть бути оскаржені у судовому порядку . Відповідно наказу МОУ 14.08.2008 № 402 ´´Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України´´ z1109-08/z1204-18 ; Для перегляду рішення необхідно подати до вище стоячого органу ВЛК заяву про перегляд постанови нижче стоячим ВЛК з обов’язковим додаванням до заяви всіх наявних висновків/довідки/документи, видані ВЛК/висновки обстежень у госпіталі рішення якоі переглядаються . Також в обов’язковому порядку необхідно в заяві зазначити всі наявні підстави грунтуючись на висновках/довідках тощо, для ініціювання перегляду (повторного перегляду) . Строки для подання паперів про перегляд рішення до вищестоящого ВЛК законодавчо не регульовано, але враховуватиметься загально прийняте правило на протязі 30 діб з моменту отримання останнього рішення та документів .
    1. Щодо оскарження рішень ВЛК (лише останньої інстанції центрального ВЛК) у судовому порядку, такі дії передбачені 2747-ІV Кодексом Адміністративного судочинства України - в адміністративному суді . Відповідно ч. 1, ст. 2

Завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень.

При цьому строк звернення до суду не може перевищувати одного календарного місяця з моменту прийняття рішення ЦВЛК, якщо всі дії оскарження були здійснено в зазначеному вище порядку ; та 6 місяців якщо рішення не оскаржувалося взагалі до вищестоящого органу .

Стаття 192. Завдання розгляду справи по суті

  1. Завданням розгляду справи по суті є розгляд та вирішення спору на підставі зібраних у підготовчому провадженні матеріалів, а також розподіл судових витрат.

Адміністративний позов має складатися виключно з рішенням ВЛК (всіма документами) відповідно вимог про відміну або визнання недійсним та обов’язково про обов’язок рішення ВЛК прийняти нове рішення . Адміністративний суд має на протязі місяця від дня відкриття адміністративного провадження розглянути позовну заяву .

Стаття 193. Строки розгляду адміністративної справи

Суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Провадження у справі на стадії її розгляду по суті зупиняється тільки з підстав, встановлених пунктами 1-6 частини першої та пунктами 1-3 частини другої статті 236 цього Кодексу.

За загальним правилом, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі та розглянути справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Більшої оперативності КАСУ вимагає від суду у випадку розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження ‒ протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі (ст. 258) та справ незначної складності ‒ не більше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі (ст. 263).

Стосовно строків, протягом яких суд повинен розглянути справу, у випадку ініціювання учасниками справи перегляду рішення у апеляційному чи касаційному порядку, то згідно з положеннями ст. ст. 309 та 342 Кодексу, відповідна скарга розглядається судом апеляційної чи касаційної інстанції протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття провадження, а на ухвалу суду – протягом тридцяти днів.

Крім строків розгляду справи та перегляду судового рішення в апеляційному чи касаційному порядку, до строків для суду також належать: строк відкриття або відмови у відкритті провадження у справі (апеляційного, касаційного провадження); строк розгляду заяв та клопотань учасників справи; строк проведення підготовчого провадження у справі; строк врегулювання спору за участю судді тощо.

Наголошую що всі Судові інстанції працюють у дистанційному режимі з забезпеченням повного процесу та проведення всіх процесуальних дій відповідно чинного діючого законодавства України .

З Повагою до Вас .

Аноним (автор вопроса)

спасибо

При написании ответа используется разметка Markdown.