1477 дней назадАноним

Від матері дісталася квартира у спадок, нотаріус готував документи і виявив, що вона під арештом. Сестра (донька матері) мала частку спадку (2 чи 3 кв.м.) і мала борг у банку. Сестра померла в окупованому Донецьку 3 роки тому (є свідоцтво про смерть). Чи можна якось анулювати борг або ж продати квартиру з таким арештом?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо частку сестри після смерті сестри ніхто не прийняв (і не прийме) в якості спадщину від неї та не оформить на неї в результаті свідоцтво про спадщину, то за борги померлої сестри ніхто не повинен відповідати. Тобто тепер потрібно все правильно по часу оформляти, з врахуванням ймовірних спадкоємців померлої сестри (можливо і вас в тому числі). Тому для деталізації звертайтесь персонально, оскільки необхідний діалог для вияснення деяких суттєвих деталей.

Не можна продати квартиру з арештом, для зняття арешту з квартири потрібно звертатись до суду або до виконавчої служби. Мати фактично успадкувала після смерті доньки, отже це майно входить і до її спадщини, що стосується боргу, то закон визначає строк, протягом якого кредитори можуть заявити свої вимоги. Починати потрібно з виконавчої служби щодо закриття виконавчого провадження зі смертю боржника та звертатись до суду з позовом про зняття арешту, якщо у виконавчій службі не буде знятий арешт.

При написании ответа используется разметка Markdown.