1480 дней назадАноним

можно ли подать заяву в ГМС о потере паспорта чтоб получить бумажный паспорт ? читала что такое разрешено

Arthur Vip Law Consulting

Доброго Дня Шановна Пані !

Положення ст. 35 Конституції України, яка гарантує право на свободу світогляду і віросповідання, позивачка просила оформити їй паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки за зразком 1994 року відповідно до Положення про паспорт № 2503-XII.

Відповідно рішення справа № 806/3265/17, 19.09.18р., Високоі Палати Верховного суду України про альтернативу ІD-карткам, тобто можна отримати паперовий паспорт старого взірця

Висновком Високоі Палати Верховного Суду України позбавлення особи можливості отримання паспорта у традиційній формі - у вигляді книжечки, і спричинені цим побоювання окремої суспільної групи, що отримання паспорта у вигляді ID-картки може спричинити шкоду приватному життю, становить втручання держави, яке не було необхідним у демократичному суспільстві, і воно є непропорційним цілям, які мали б бути досягнуті без покладення на особу такого особистого надмірного тягаря.

Існуєче рішення Вищої палати Верховного суду України щодо альтернативної видачі паспортів старого взірця замість ID-карток, то громадяни, які з релігійних переконань відмовилися від цих карток, повинні подати в суд. Тим більше, що таке рішення вищої інстанції вже існує і після вирішення в судовому порядку надати в ДМС рішення суду, яке дозволяє отримати паперовий паспорт старого взірця.

З Повагою до Вас .

Нет, выдают паспорт в формате ID- карты, чтобы получить в бумажном варианте нужно будет судиться, и не факт, что решение суда будет исполнено.

Arthur Vip Law Consulting

Додаток/роз’яснення до зазначеного Рішення ; суд зобов’язаний прийняти рішення на протязі 3 діб з моменту звернення особи (з підтвердженням сплати держмита та інших обов’язкових оплат, штраф за втрату ... з цим пов’язаних) - на підставі (пройденої процедури оформлення отримання і реєстрації) заяви громадянина в органах ДМС про отримання паперового варіанту паспорту України з релігійних мотивів !

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Любовь Юрьевна, скорее всего это робот (ИИ), поэтому и не регистрируется, так не имеет документа об образовании. И не подписывается, так как не имеет имени...

Arthur Vip Law Consulting

Все викладено фахово та професійно в розширеній відповіді .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Л.Ю. і особенно другие пожилые юристы , как говорится, уже на этом "зубы сьели" - что как исключение такое решение суда существует, однако оно никакое не "модельное" и суды могут отказывать в выдаче всем желающим "книжечек". Да и нет уже старых "тисненных" печатей, бланков специально защищенных и "старого образца" - все это давно УНИЧТОЖЕНО по акту. Да даже людей-работников, которые это все сумели бы правильно использовать (они все на глубокой пенсии).

Поэтому зачем формальными ответами ориентировать на практически недостижимые цели?

Arthur Vip Law Consulting

Все викладено фахово та професійно в розширеній відповіді .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Нікчемні післямови з метою дискредитації не більше .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Законодавство є, виконувати всі зобов’язані ! До речі подивіться реєстр судових розглядів, якщо ні то я можу викласти всі рішення з 2018 р., по сьогодні стосовно надання громадянам паперової книжечки під казус аж 81373 було видано .

З Повагою до Вас .

https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni/oformlennya-ta-vidacha-pasporta-gromadyanina-ukrajni-zrazka-1994-roku-vpershe.html після ознайомлення с зазначеною ссилкою стає зрозуміло, що паспорт у вигляді книжки такі видадуть при наявності рішення суду.

При написании ответа используется разметка Markdown.