1475 дней назадГригорій

Доброго дня! Я збираюсь на орендованій землі (землі сільської ради) будувати ангар для зерна. Чи потрібно мені робити проект будівництва? Полтавська обл.

Arthur Vip Law Consulting

Доброго часу доби Шановний !

Відповідно Закону України ´´Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення´ 4004-ХІІ

Стаття 14. Вимоги безпеки для здоров'я і життя населення у національних стандартах та інших нормативно-технічних документах

Вимоги безпеки для здоров'я і життя населення є обов'язковими у національних стандартах та інших нормативно-технічних документах на вироби, сировину, технології, інші об'єкти середовища життєдіяльності людини.

Проекти національних стандартів та інших нормативно-технічних документів на всі види нової (модернізованої) продукції підлягають обов'язковій державній санітарно-епідеміологічній експертизі.

Нагляд за дотриманням вимог санітарних норм у стандартах та інших нормативно-технічних документах, відповідністю продукції вимогам безпеки для здоров'я і життя населення здійснюють виключно органи державної санітарно-епідеміологічної служби.

Головний державний санітарний лікар України погоджує методи контролю і випробувань продукції щодо її безпеки для здоров'я і життя населення, інструкції (правила) використання продукції підвищеної небезпеки.

Перелік установ, організацій та закладів, уповноважених проводити випробування продукції на відповідність вимогам безпеки для здоров'я і життя населення, погоджується головним державним санітарним лікарем України.

Стаття 15. Вимоги до проектування, будівництва, розробки, виготовлення і використання нових засобів виробництва та технологій

Підприємства, установи, організації та громадяни при розробленні і використанні нових технологій, проектуванні, розміщенні, будівництві, реконструкції та технічному переобладнанні підприємств, виробничих об'єктів і споруд будь-якого призначення, плануванні та забудові населених пунктів, курортів, проектуванні і будівництві каналізаційних, очисних, гідротехнічних споруд, інших об'єктів зобов'язані дотримувати вимог санітарного законодавства.

Планування і забудова населених пунктів, курортів повинна передусім передбачати створення найбільш сприятливих умов для життя, а також для збереження і зміцнення здоров'я громадян.

Затвердження норм проектування, розроблення, виготовлення і використання нових машин, механізмів, устаткування, інших засобів виробництва, впровадження нових технологій здійснюються за погодженням з органами державної санітарно-епідеміологічної служби. Виходячи з зазначеного : обов’язково (з дозволу власника, або на підставі угоди про оренду) ... звернутися до органу державної санітарно-епідеміологічної служби одночасно до проектної установи .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно проект.

Arthur Vip Law Consulting

В розширеній відповіді все надано професійно та фахово .

З Повагою до Вас .

https://agrobuilding.com/build/supporting/frameless/bezkarkasni-arochni-angari-proektuvannya-ta-budivnitstvo

096 631 12 61

Артур ВИП/????/ --- сам себя похвалил. Интересная самореклама.Обоснованная ли? Найти или просто прописать ответ нетрудно иногда, если знаешь где искать и думаешь правильно. Найти проектную организацию ,чей проект после проектных работ будет утвержден -тяжелее.В Идеале Автору Вопроса из Полтавы нужен не только пространный ответ ,а реальная помощь с проектом по-видимому.

При написании ответа используется разметка Markdown.