1447 дней назадОдинец Григорий

Двоголове садівниче товариство Зараз 2019 р., мені 84 роки. У мене знову невизначеність - перша була в 19 років (стор. 23, книга «Моє життя фрагментарно», 2007 р.), коли я не знав ким буду (1954 р.). В поважному віці через 65 років я знову в цьому стані - він створений рекетирськими діями «Актив групи СТ «Придніпровський-2». Більше 11 років я голова правління садівничого товариства «Придніпровський-2», яке в Осокорках. Воно створено в 1967 році Дарницьким виконавчим комітетом для учасників війни і пенсіонерів. Майже через пів століття я став 6-им головою правління - це за 10 років після приватизації земельних ділянок садівничого призначення. В цей час появилися «нові» садоводи – це спадкоємці і перекупщики земельних ділянок, які не реєструвалися в товаристві. Появилися захаращені земельні ділянки, а також засмічені обочини вулиць і берега водойми (озеро Мале) - все це є порушенням статуту товариства і законодавства України. Я не хотів бути головою, але був ним, бо розумів, що це необхідно для товариства. З самого початку я направив роботу правління на збереження товариства для відпочинку і проживання, тобто на збереження цільового призначення земельних ділянок, а їх було 74. Ознайомився з законодавством, постійно консультувався з юристами, писав з ними Звернення і Попередження до проблемних садоводів з виписками зі Статуту, Земельного і Цивільного кодексів. Не всім «новим» садоводам це подобалось, але воно мало все таки якийсь вплив – садівниче товариство поступово прихорошувалося. Суттєво воно почало змінюватися після того, коли я почав наполегливо вимагати у «нових» садоводів навести порядок на ділянках або продати ділянку тим, хто хоче побудувати будинок для проживання. І мені це вдалося – брокери допомогли. Всі ці 11 років члени правління збирали членські внески на закріплених вулицях спочатку по 100, потім по 200 і останні роки по 250 грн. за рік, що в середньому становило 1100-1800 грн./міс, а я їх тратив, в першу чергу, на благоустрій товариства: вирубували великі дерева, вирівнювали розгрузлі вулиці, убрали старі дерев’яні електричні стовпи і бетонні пасинки до них, прибирали кожний рік обочини вулиць і берега озера, обрізували гілки над електричними проводами, звичайно, все це вивозили. В останні роки на проданих проблемних ділянках побудовані сучасні будинки, я організував садоводів на асфальтування вулиць Садова 191 і Садова 136, що і було зроблено, садовод Бень А.Б. побудував дитячу площадку на березі озера, садовод Гнилуша А.С. по моєму проханню перетворив захаращену ділянку загального користування в сад – наше товариство тепер майже котеджне містечко, яке зручне для відпочинку і проживання, що і було задумано мною 11 років тому.
Всі 11 років члени товариства одностайно вибирали мене головою, а також затверджували на зборах і засіданнях правління мої звіти про роботу і господарські витрати. Не зважаючи на це і мою роботу на громадських засадах, тобто без зарплати, раптом в 2019 році «нові» садоводи активізувалися, створили «Актив групу «Придніпровський-2», провели в квітні на березі озера шантаж голови правління (тобто мене), вимагаючи передати їм печатки і документи, а також в травні провели зібрання якихось громадян, наприймали з чужаків «нових» членів товариства, звільнили діюче керівництво товариства, назначили головою правління якогось Басманова М.О., під шум і крики затвердили нову редакцію статуту, по якому садівниче товариство становиться бізнес-площадкою. «Новий» голова (не член товариства) якимось чином зареєстрував себе керівником товариства в Дарницькій службі реєстрації, об’явив в газеті про загублену печатку, а в мене вимагає передати йому печатки і документи. Я нічого йому не даю – вважаю, що все це неправильно, не по статуту. І, нарешті, він погрожує мені кримінальною відповідальністю – написав скаргу до поліції. Приходив до мене дільничний поліцейський. Поліція, а також влада в статусі Державної адміністрації і Служби реєстрації не реагують на мої Пояснення і Звернення і цим сприяють рекетирству. Я два рази спробував провести загальні збори, але в червні і липні 2019 року прийшли на збори тільки 19 членів товариства, а необхідно було 36. На цих зборах все таки прийняли декілька важливих для мене рішень: вважати рекетирські збори нелегітимними, не передавати печатки і документи Басманову, звітно-виборні збори провести в 2020 році згідно з статутом. Рекетири шантажем вимагали у мене здійснити правові порушення – передати їм повноваження і документи без зборів членів нашого товариства, бо в них бізнесові цілі. Нелегетимні збори – це злочин, який здійснили не члени товариства Євген Лахненко, Максим Басманов, його дружина Євгенія Лаута, член товариства Інна Яковлева і «примкнувший» до них Олександр Поляков. Я вистояв, бо вважаю, що наша головна ціль не бізнес, а збереження садівничого товариства для відпочинку і проживання. Знову, через 65 років у мене невизначеність. Я хочу щоб було все правильно – на загальних зборах членів товариства повинні бути вибирані голова і члени правління, я їм передаю свої повноваження, печатки і документи, але рекетири мішають проведенню таких зборів, бо знають, що не члени товариства не будуть вибрані в керівництво. Як це буде довго – це і є невизначеність. Наше садівниче товариство «Придніпровський-2» в підвішеному стані з двома головами правління - двохголове товариство.
Що робити?

БОКС

Вникать АБсолютно БЕсплатно в Ваши проблемы вряд ли кто-то станет -даже в Великий Христианский Пост. Зачем ЗАведомо Ослаблять Свое зрение вашими писульками?НЕ обижайтесь,но ваш вопрос решается прсо_Нанимайте Юриста Месного в свое садовое товарищество и не скупитесь. ОН ВАм позже от уголовной Ответственности при продаже участка понадобится на 99 процентов!!! Развелось Хитрецов -идите учитесь в Юракадемию -и будете многое в Сами знать и разбираться.

БОКС

Тем более на украинський мови - ВСЕ Без исключения ЮРИСТЫ с опытом чаще думаю по-русски. И даже Активизация Антироссийских Настроений при поРОШЕНко не Изменила Думающих людей. Если вы убедите ,что нелегитимни збори -преступление, то вам Бонус, а если не убедите -серьезно готовьтесь уголовным производства в отношении Вас.Человек вы злопамятный, горячий и конечно Хотите Выиграть во всем везде и всегда. ДУмайте сами.

096 631 12 61

ВОТ,что ВАм 84 года увидел -Извините-Потому так -не имеее возможности наняь Юриста местного, гармоного, опытного ---Продолжайте писать -в Полицию,Прокуратуру,Подавайте в суд -другого выхода нет.

БОКС

Думаю в районе есть и беспланая юридическая помощь -Вам помогут. Если Закон на Вашей сороне и Ваши доводы достаочны-Выиграете. Рейдерство вне закона .ПРезиден у нас легитимный -в отличие о вора оффшорного поРОШЕНко -,алезшего на бульдозен -выбранный по воле Народа. Держитесь.

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

БОКС

Бесплатная юр.консультация-они есть, Вам поможет ...

Ваш вопрос решается лишь в суде. С местным юристом- или будете пересылать по вайберу документы юристу, адвокату из другого города.

Автор (автор вопроса)

На мої звернення до Держадміністрації, Служби реєстрації і Мінюсту я одержав від чиновників цих служб обширні відписки про те, що уних, відповідно до законів, немає повноважень надавати правову оцінку діям рекетирів і державних служб. Які у нас чиновники, така у нас і влада! Невже і суди у нас такі?

Аноним

Вам ответили правильно - нет у них полномочий. Ваше СТ - это ваш колхоз, в котором члены устанавливают правила. Если большинство членов вас не поддерживает либо молча наблюдает - ваши усилия бессмысленны.

Аноним

Вам ответили правильно - нет у них полномочий. Ваше СТ - это ваш колхоз, в котором члены устанавливают правила. Если большинство членов вас не поддерживает либо молча наблюдает - ваши усилия бессмысленны.

Аноним

Вам ответили правильно - нет у них полномочий. Ваше СТ - это ваш колхоз, в котором члены устанавливают правила. Если большинство членов вас не поддерживает либо молча наблюдает - ваши усилия бессмысленны.

При написании ответа используется разметка Markdown.