1464 дня назадАнонім

Чи можливо змінити дату в свідоцтві про народження? Дитина народилась 29 лютого, яке буває лиш раз на 4 роки, а тому і святкуватиме лиш раз на 4 роки. Так, маленькі ще не розуміють, але згодом люди вже розуміють, що ця дата робить їх особливими не в кращий бік. Ось тому раніше дозволялось записувати у свідоцтво дату народження за бажанням батьків 28 лютого або 1 березня. В РАЦСІ сказали, що зараз пишуть у свідоцтво дату так як є 29.02. Свідоцтво про народження вже видане, але в деяких новинах про діток, народжених цього року у цей день прозвучало що батьки можуть записати дітей іншою датою на свій вибір 28.02. або 01.03. Чи правда це? Що говорить сучасне законодавство? І чи можливо отримати нове свідоцтво вже з датою, яку б хотіли батьки (наприклад 1 березня).

Многое можно решить в суде-если составлен грамотный иск- исковое заявление.Истец -вы- родители или родитель, ответчик ЗАГС.В теории =-на практике это может быть пустая трата времени -позиция ЗАГСа важна.

Аrthur Vip Law Consalting

Доброго часу Доби !

За рішенням суду фізична особа має право на ознайомлення з конфіденційною інформацією в актових записах цивільного стану про інших осіб, якщо це необхідно для реалізації та захисту прав та законних інтересів.

Працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану ознайомлюють запитувача інформації з відомостями актових записів цивільного стану, доступ до яких не обмежений.

На вимогу фізичної особи або уповноваженого фахового представника з права (батьків/одного з батьків/уповноваженого представника державних органів опіки) працівниками органів державної реєстрації актів на підставі рішення суду у 10 денний термін надається новий цивільно правовий акт про реєстрацію новонародженої дитини (до досягнення 3 років) зі зміненими вихідними даними (дієвою підставою буде вимога батьків/одного з батьків/ уповноваженої особи державного органу опіки з релігійних переконань; службової необхідності для дітей родичами яких, є офіцери спеціальних силових структур при виконанні своїх професійних обов’язків; дипломатичні працівники родичі/батькі ...; вмотивовані підстави про визнання дитини одним з батьків тощо) про зміну дати з зазначенням в актах цивільного стану засвідчена у встановленому порядку .

Інформація щодо фізичної особи є конфіденційною і захищається державою .

Звертаємо Вашу увагу, що відділи державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції проводять державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті, вносять зміни до актових записів цивільного стану, поновлюють та анулюють їх; формують Державний реєстр актів цивільного стану громадян, ведуть його, зберігають архівний фонд; здійснюють відповідно до законодавства інші повноваження.

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Дата народження - це дата фізичної появи на світ! Будь-яка фальсифікація такої дати незаконна. І якщо це пропонують зробити за корупційною схемою, то треба розуміти, що то не правовий шлях. Дата народження - це доля, яку не обирають за бажанням.

При написании ответа используется разметка Markdown.