1448 дней назадАноним

Неповнолітня Оксана (17 років) після одруження продала квартиру, що їй подарувала бабуся 5 років тому. І на ці гроші вирішила здійснити кругосвітню подорож із чоловіком. Батьки Оксани стали заперечувати продаж квартири без їхньої згоди і вимагали розірвання договору. Як же вирішиться ситуація?

Аноним

Геннре

Роберт

Договiр дарування коли вiдмiните в судi -новобрачнiй буде де спати, й нареченому на коврику -також

Слава
 Згідно ч.2 ст.32 Цивільного Кодексу України 2. Неповнолітня особа вчиняє інші правочини за згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників.
На вчинення неповнолітньою особою правочину щодо транспортних засобів або нерухомого майна, як в даному випадку повинна бути письмова нотаріально посвідчена згода батьків (усиновлювачів) або піклувальника і дозвіл органу опіки та піклування, проте таких документів не має.

По перше який нотаріус оформляв цей договір? - Це незаконно з боку нотаріуса як мінімум. Відтак, цей договір, якщо такий взагалі можливий - є нікчемним, вчиненим особою яка на момент його укладання не мала права на його укладення, оскільки не досягла повноліття (18 років). Суд визнає цей договір нікчемним і він буде вважатися таким з моменту набрання рішенням суду законної сили.

Роберт

подаренное имущество становится собственостью принимающего дар. там более через 5 лет. задача проста- некоторые корыстолюбиве судьи могут взяться за такое- НОЬНЕ ВО ВРОЕМЯ ВОЙНЫ- да и зарплаты судей- необоснованно завышенные- на фоне юристов попроще.Рисковать не будут хомячки судебные.

При написании ответа используется разметка Markdown.